Raluca Pruna ii da peste nas lui Dancila: „Pe Kovesi care a ajuns in pole position pe merit, Dancila si Romania ei au faultat-o. De ce ar trebui sustinuta Plumb acum?”

314

Premierul Viorica Dancila a cerut, luni seara, tuturor europarlamentarilor sa sustina candidatura Rovanei Plumb pentru functia de comisar european, acest lucru fiind „in interesul Romaniei”. „Cred ca mesajul de unitate trebuie sa fie cel care trebuie avut in vedere in perioada urmatoare”, a spus Dancila. Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei, a reactionat acid la apelul premierului, facand trimitere la faptul ca Guvernul Dancila nu a sustinut candidatura lui Kovesi la sefia Parchetului European. „Pe Kovesi care a ajuns in pole position pe merit, Dancila si Romania ei au faultat-o. Adormise mandria de roman, atat de tare ca Romania lui Dancila a facut istorie faultand cu repetitie, in Parlament si in Consiliu, pe propriul cetatean pe nume Kovesi. De ce ar trebui sustinuta Plumb acum?”, intreaba retoric fostul ministru al Justitiei.

„Viorica Dancila e tot mai sigura pe ea. Vorbeste liber tot mai bine, fara agramatisme fatise. Continutul tot prost a ramas. E continutul lui Dragnea, de al carui nume PSD vrea sa uite. Mostenirea Dragnea e programul de guvernare. Untouchable. Ca si patriotismul acesta contorsionat, a la PSD, cu mandria de a fi roman. Sugestia lui Dancila ca toti deputatii romani din EP ar trebui sa sustina propunerea de comisar european facuta de un guvern PSD lamentabil dupa toate standardele e o astfel de contorsionare. Pe Kovesi care a ajuns in pole position pe merit, Dancila si Romania ei au faultat-o. Adormise mandria de roman, atat de tare ca Romania lui Dancila a facut istorie faultand cu repetitie, in Parlament si in Consiliu, pe propriul cetatean pe nume Kovesi. De ce ar trebui sustinuta Plumb acum? Ca e desemnata de PSD? De incredere? Eficienta? Competenta? Indeplineste candidata Plumb criteriile din Tratat pentru o astfel de desemnare? Fleacuri. Trebuie sustinuta ca asa vrea PSD care da ora exacta a patriotismului de rit nou, in famiglie. Astfel de sustinere explica mirajul in politica pe care PSD inca il exercita: nu lasa pe nimeni pe drum, rasplateste serviciile. Ale fiecaruia, la timpul cuvenit.”, scrie Raluca Pruna pe Facebook.

Delegatia USR PLUS in Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb in functia de comisar european.

„Atentionam Guvernul PSD ca prin insistenta de a o sustine pe Rovana Plumb isi bate joc de aceasta demnitate publica europeana si, daca nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de ras si va fi fortat sa vina cu o alta nominalizare dupa respingerea ei in Parlament”, se arata intr-un comunicat al Aliantei USR PLUS.

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a declarat, luni, ca Guvernul Romaniei risca foarte mult prin sustinerea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european si a atras atentia ca audierile in Parlamentul European nu sunt o joaca.

La randul sau, presedintele PLUS, fostul comisar european Dacian Ciolos, spune ca Rovana Plumb are „probleme serioase de integritate si credibilitate”, acuzand ca aceasta a facut declaratii impotriva valorilor europene.

Ciolos sustine ca la audierile din Parlamentul European „in loc sa explice care-i viziunea dansei despre portofoliu”, Rovana Plumb va trebui „sa dea explicatii despre dosarul Belina si despre ce a facut la Ministerul Mediului si despre cum l-a sustinut sau nu pe Liviu Dragnea”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos