Raluca Turcan: Stanga romaneasca, in italiana „sinistra”, va face o regionalizare sinistra!

588

ralucaVicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat ca stanga romaneasca, sinistra, in italiana, va face o regionalizare sinistra, care nu tine cont de principiile europene, potrivit mediafax.ro.

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca „PSD nu trebuie sa inventeze apa calda” in ceea ce priveste regionalizarea, ci sa urmeze principiile Uniunii Europene in domeniu.

„Principiile UE privind regionalizarea sunt istoric/socio-cultural, geografic, economic, de mediu si populatie. PDL va sustine regionalizarea propusa de USL, in conditiile in care se va realiza conform acestor principii”, a declarat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, regionalizarea trebuie facuta doar pentru „a oferi cetateanului cel mai bun serviciu la cel mai mic cost, o regiune trebuie sa respecte criteriile pentru finantarea proiectelor europene”.

„Regionalizarea trebuie facuta de jos in sus si nu asa cum a inceput USL – ei au pus o singura intrebare: Care va fi capitala regionala? Cu alte cuvinte, ce baron e mai puternic? Acela va avea capitala de regiune. Drept dovada, au propus opt regiuni, apoi 12. Acum se bat baronii locali pe capitale! Au inceput procesul de regionalizare cu stangul. Stanga romaneasca, in italiana «sinistra» va face o regionalizare sinistra!”, a mai declrat Turcan.

Vicepresedintele PDL a mai afirmat ca „USL nu explica unde vor fi capitalele de regiune, ce atributii vor avea si nici cum vor fi alese acestea”.

„USL a lansat doar o «fumigena media» si toata lumea se cearta pe ce oras va deveni capitala de regiune. PDL nu poate sustine ceva ce nu exista, ceva ce nu a fost argumentat, nu poate fi partas la iresponsabilitatea Guvernului Ponta”, sustine Turcan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos