Ramona Manescu: Romania risca sa fie sanctionata dur daca Basescu nu respecta vointa oamenilor!

587

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu a sustinut joi ca Romania risca sa fie „sanctionata dur” tocmai in situatia in care presedintele Traian Basescu nu va respecta votul de la alegerile parlamentare si va refuza nominalizarea lui Victor Ponta ca premier din partea USL.

„Romania risca sa fie sanctionata dur tocmai daca Traian Basescu nu va respecta vointa romanilor, asa cum va fi ea reflectata in rezultatul votului, si daca, in conditiile in care USL va obtine peste 50%, nu-l va desemna pe Victor Ponta premier (…) Toate aceste declaratii iresponsabile pe care Traian Basescu le-a tot facut in ultima vreme nu au facut altceva decat sa creeze nelinisti in randul liderilor europeni si sa starneasca deja reactii la nivel european”, a sustinut europarlamentarul PNL.

Manescu a mai precizat ca propunerea lui Victor Ponta pentru pozitia de prim-ministru din partea USL va veni in urma unui vot popular dat la alegeri in acest sens, cata vreme din partea ARD nu a fost anuntat public un candidat pentru aceasta pozitie.

„Traian Basescu trebuie sa inteleaga un lucru. Daca USL va castiga peste 50% din mandatele in Parlament, va trebuie sa il nominalizeze pe Victor Ponta drept premier, pentru ca Victor Ponta a fost validat drept propunerea USL pentru functia aceasta prin congresele reunite ale tuturor partidelor componente ale USL-ului si, prin urmare, noi spunem ca romanii vor alege in cunostinta de cauza. Voturile pentru USL sunt deopotriva voturi in favoarea programului nostru de guvernare pe care noi l-am propus, dar si o acceptare a lui Victor Ponta drept viitor prim-ministru”, a mai declarat Manescu.
De asemenea, europarlamentarul PSD, Catalin Ivan, a invocat declaratia ambasadorului SUA privind coabitarea pe scena politica.

„Ce poate sa insemne coabitare civilizata si stabila daca nu respecti vointa poporului si nu tii cont de prevederile constitutionale? Poate sa existe coabitare civilizata si stabila fara respectarea Constitutiei si a votului cetatenilor care vin pe 9 decembrie? Cum poate fi gandita o coabitare stabila si civilizata daca majoritatea in Parlament decide ca Victor Ponta va fi prim-ministrul Romaniei si tu opui majoritatii din Parlament pentru ca tu esti Traian Basescu si nu vrei. Prin urmare, inclusiv prietenul lui Traian Basescu ii spune ca e obligat daca votul pe 9 decembrie va fi in favoarea USL – si toate sondajele arata USL in jur de 60-62% – e obligat sa-l numeasca pe Victor Ponta prim-ministru”, a sustinut Ivan.

In plus, europarlamentarul PSD a sustinut ca in teritoriu candidatii ARD nu mai cred in sansele lor la alegerile parlamentare si nu-si mai fac campanie.

„Nu exista ARD-ul, nu exista PDL-ul, candidatii lor nu-si mai fac campanie, nu mai cred in sansele lor, prin urmare incearca domnul Blaga sa le spuna ca Victor Ponta nu va mai fi prim-ministru. Traian Basescu iese disperat si spune ca nu-l va pune pe Victor Ponta, sa le creeze iluzia falsa ca mai au o sansa. Nu au nicio sansa”, a mai afirmat Ivan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos