Ramona Manescu: Sesizarea adresata Parlamentului de catre Parchetul general este o forma de presiune inacceptabila

469

Europarlamentarul Ramona Manescu a afirmat, ca USL solicita CSM sa se autosesizeze in raport cu demersul Parchetului general de a publica inregistrarile convorbirilor telefonice dintre ministri.

„Sesizarea adresata Parlamentului de catre Parchetul general este o forma de presiune inacceptabila, si din punct de vedere al parlamentarilor USL, nu va fi acceptata in Legislativ si, cu siguranta, nu va fi pusa pe ordinea de zi a Legislativului„, a spus Ramona Manescu.

Ramona Manescu considera ca prin demersul sau „Parchetul devine un arbitru politic intr-o criza constitutionala” si ca „in acest moment se folosesc toate mijloacele de presiune” pentru a bloca validarea de catre CCR a Referendumului in care s-au pronuntat pentru demiterea lui Traian Basescu peste 7,4 milioane de romani.

„Unul din aceste mijloace de presiune pare sa fie Parchetul general foarte apropiat domnului Traian Basescu prin sesizarea adresata Parlamentului si publicarea in extenso a convorbirilor telefonice dintre ministrii Romaniei, dintre care unul fost membru CSAT (n.r. Ioan Rus) care, conform legii, trebuia avertizat asupra inregistrarii convorbirilor lui”, a mai spus Ramona Manescu.

Ea considera ca „Romania s-a intors in anii ’50 de ani ai proceselor politice”, iar „ascultarea si publicarea discutiilor membrilor CSAT, ministrilor, angajatilor din ministere duc la ideea ascultarii tuturor romanilor”.

„Indiferent de motivatia inregistrarilor, publicarea loe este o jalnica diversiune stalinista pentru a santaja si denigra institutiile statului”, a mai spus Ramona Manescu

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos