Raportul MCV, un fleac pentru Vosganian! ALDE anunță că va nesocoti total concluziile prezentate în raportul Comisiei Europene și va merge înainte cu legile justiției!

390

Concluziile prezentate in raportul Comisiei Europene nu trebuie sa opreasca procedura parlamentara in ceea ce priveste votarea Legilor Justitiei, a declarat sambata, in cadrul unei conferinte de presa, deputatul Varujan Vosganian, liderul filialei iesene a ALDE.

„Opinia noastra, a parlamentarilor ALDE, este ca acest Mecanism de Cooperare si Verificare are utilitatea sa. Avem sentimentul ca el nu este rezultatul unui dialog si cred ca ar trebui si partea romana sa fie mai mult consultata in aceasta privinta. Credem, de asemenea, ca aceste concluzii prezentate in raportul Comisiei Europene nu trebuie sa opreasca procedura parlamentara in ceea ce priveste votarea Legilor Justitiei. S-a crezut ca acest raport va intimida parlamentarii si ca va amana dezbaterile din Parlament sau va cauta sa le influenteze. Cel putin noi, cei de la ALDE, o spunem raspicat ca optiunile noastre nu s-au modificat si ele merg inainte”, a afirmat Vosganian.

El a mentionat totodata ca optiunea ca sefii Procuraturii sa fie numiti de Consiliul Superior al Magistraturii este consecinta experientei din 2004 incoace, cand „s-a dovedit ca ambii presedinti au avut o politica partinitoare”.

„Exista o vorba la noi la armeni: ‘Daca se intampla o data, nu se stie. Daca se intampla de doua ori nu stii ce se intampla si a treia oara’. Am avut un presedinte, Traian Basescu, care a fost clar motivat politic, dar nu a fost doar motivat politic, ci a fost si agresiv politic. Avem acum un presedinte care participa la mitinguri antiguvernamentale si as fi curios daca, prin concluziile sale, Comisia de la Venetia ne comunica si daca e normal ca un presedinte de tara sa participe la mitinguri antiguvernamentale, ca sa stim daca concluziile Comisiei de la Venetia sunt aplicabile sau nu pe mediul politic romanesc”, a spus Varujan Vosganian.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos