Rares Bogdan a ajuns la capatul rabdarii: „Valer Dorneanu e carpa de sters pantofii a lui Liviu Dragnea. Decizia CCR arunca Romania cu 20 de ani in urma”

386

Europarlamentarul liberal, Rares Bogdan, a rabufnit dupa decizia CCR privind completurile de trei judecatori. Decizia Curtii Constitutionale de a declara nelegala constituirea completurilor de trei judecatori de la Curtea Suprema nu e doar o obraznicie, ci un atac direct la ce inseamna stat de drept in Romania, a declarat Rares Bogdan pentru B1 TV.

”Acesti oameni arunca Romania cu 20 de ani in urma, incearca s-o scoata din Europa. inca nu a aparut aceasta decizie in presa occidentala si in randul membrilor Parlamentului European, a comisarilor europeni, dar maine sigur vom fi intrebati de la prima ora.

Nu e doar obraznicie, e un atac direct la ce inseamna stat de drept in Romania.

Faptul ca Dorneanu, Enache, Stan, Deliorga si Atilla Varga au venit cu aceasta decizie, care practic rescrie justitia ultimilor 10 ani… Nu se poate sa faci asa ceva! Ne mai ramane sa faca detasamente ale poporului sa-l scoata pe Dragnea pe brate din puscarie, strigand ca e detinut politic”, a declarat Rares Bogdan, pentru B1 TV.

Decizia Curtii a fost luata cu 5 voturi ”pentru” si 4 voturi ”impotriva”. Au votat impotriva luarii acestei decizii judecatorii Livia Stanciu, Simina Tanasescu, Daniel Morar si Mona Pivniceru. in favoarea deciziei au votat judecatorii Valer Dorneanu, Cristian Deliorga, Gheroghe Stan, Marian Enache si Attila Varga.

Rares Bogdan a sustinut ca Marian Enache este ”un bolsevic de cea mai joasa speta”, iar Valer Dorneanu este ”carpa de sters pantofii a lui Liviu Dragnea”.

Curtea Constitutionala a emis un comunicat prin care a transmis ca toate cauzele care au primit decizii in prima instanta la Curtea Suprema, pana in 23 ianuarie, vor fi rejudecate. Ar fi vorba de circa 180 de dosare, sustine fostul presedinte CCR, Augustin Zegrean.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos