Rares Bogdan a anuntat, miercuri, ca a devenit liderul delegatiei parlamentarilor romani, membri ai partidelor din PPE, din Parlamentul European. „Sunt seful lui Traian Basescu si a doi UDMR-isti”, a subliniat Rares Bogdan.

„Sunt seful lui Traian Basescu, de ieri, pentru ca este in delegatia PPE. Am fost numit seful delegatiei romanilor din Parlamentul European. Sunt seful lui Traian Basescu si a doi UDMR-isti. Nu am ce sa fac, sunt seful lor. Trebuie sa discute cu mine, cand vor sa discute. Mi-am dorit toata viata sa fiu seful a doi UDMR-isti si al lui Traian Basescu. Am reusit!”, a declarat Rares Bogdan intr-un interviu pentru DC News.

Rares Bogdan a fost propus, marti, de PNL ca sef al delegatiei europarlamentarilor romani din grupul Popularilor Europeni. Liberalii, care vor avea 10 mandate in PE, mai doresc ca Bogdan sa devina vicepresedinte al Parlamentului European.

Marti, Biroul Executiv National al Partidului National Liberal a decis ca Rares Bogdan sa fie numit liderul grupului europarlamentarilor PNL.

„Biroul Executiv a luat decizia de a-l desemna pe Rares Bogdan liderul grupului parlamentar al PNL si nu numai al PNL, ci si al celorlalte formatiuni care sunt membre PPE in Romania, liderul de grup. Am incredere in faptul ca Rares Bogdan se va bate pentru interesele Romaniei si ca va conduce grupul parlamentar care reprezinta Romania in PPE pentru a servi interesele romanilor”, a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul sedintei Biroului Executiv National al PNL.