Rares Bogdan, catre UDMR: „Propaganda de cea mai joasa speta! Incetati cu minciunile!”

691

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a avut o iesire dura pe Facebook si a calificat drept „propaganda de cea mai joasa speta” afirmatiile unor lideri politici conform carora legislatia electorala nu poate fi modificata cu un an inainte de alegeri in sensul introducerii a doua tururi de scrutin la alegerile locale.

„Propaganda de cea mai joasa speta! Cei care se opun alegerilor locale in doua tururi de scrutin fac afirmatii mincinoase. Legislatia electorala poate fi modificata cu mai putin de 1 an inainte de alegeri! Invocarea Constitutiei si a Comisiei de la Venetia, care ar stabili interdictii/recomandari negative nu se aplica aici, fratilor! Constitutia interzice adoptarea OUG daca afecteaza drepturi electorale, si nu este cazul aici!

Iar in privinta Comisiei de la Venetia, recomandarea este sa exista suficient timp pentru implementarea modificarilor (ceea ce este posibil!!!), si sa nu fie restranse niste drepturi electorale. De asemenea, corectiile pot fi facute daca se sigura o mai buna reprezentativitate a cetatenilor etc. Noi avem inclusiv o Decizie CCR care spune ca pot fi adoptate modificari daca se fac imbunatatiri ale legislatiei electorale!

Mai pe romaneste: daca se consolideaza democratia, este permis!!! Incetati cu minciunile!”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni la Digi24 ca nu este de acord cu alegerile locale in doua tururi pentru ca, printre altele, Comisia de la Venetia interzice modificarea legislatiei electorale cu un an inainte de alegeri. „Nu putem sa invocam prevederile Comisiei de la Venetia, dar sa respctam numai ce ne convine”, a declarat Hunor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos