Rares Bogdan, despre prestatia remarcabila a Codrutei Kovesi in Parlamentul European: „Laudele pe care le-am auzit la adresa ei m-au umplut de mandrie”

577

Laura Codruta Kovesi a avut, marti, o „prestatie remarcabila” in Parlamentul European, anunta europarlamentarul Rares Bogdan.

„Prestatia doamnei Kovesi in fata membrilor Comisiei LIBE a fost remarcabila. A raspuns cu sinceritate unor intrebari grele, extrem, extrem de ancorate in realitati care cutremura Europa, a sugerat solutii si a refuzat sa faca afirmatii politice… Iar laudele pe care le-am auzit la adresa ei, la scena deschisa, cum se spune, m-au umplut de mandrie”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

„Sefa Parchetului UE, chiar acum in Comisia LIBE a Parlamentului European. Laura Codruta Kovesi a afirmat ca pentru o strategie eficienta a UE impotriva coruptiei sunt cateva conditii: Independenta sistemului judiciar, structuri puternice, specializate, de investigare, dar si actiuni concrete de prevenire, totul trebuind sa duca la recuperarea prejudiciilor.

A vorbit, de asemenea, despre educatie si schimbarea mentalitatilor si a subliniat ca pagubele nu vor fi reduse doar prin investigatii.

Kovesi: ‘Transformarea EPPO intr-o structura eficienta nu va fi usoara (…) Ne vom confrunta cu oameni puternici si periculosi… Trebuie sa ducem aceasta lupta impotriva coruptiei respectand drepturile omului’.

Mai retin ceva extrem de interesant din ce a spus sefa EPPO: o intrebare esentiala este cine va conduce aceasta abordare strategica.

…Daca tin bine minte, Curtea Europeana de Conturi a dat publicitatii o situatie din care rezulta ca in perioada 2002 – 2016 s-au pierdut, prin frauda, aproape 9 miliarde de euro”, a relatat Rares Bogdan in timpul discursului lui Kovesi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos