Rares Bogdan devoaleaza ce urmareste de fapt regimul Dragnea cu Realitatea TV! „E mult mai grav decat pare! Este un prim pas spre suprimarea completa a singurei televiziuni de opozitie fata de o putere care devine totalitara”

259

Rares Bogdan a anuntat, marti seara, ca decizia CNA de a suspenda emisia postului Realitatea TV este mult mai grava decat pare, intrucat este un prim pas spre anularea licentei de emisie.

„Ne indreptam spte modelul Turcia lui Erdogan, traim intr-o tara care este din ce in ce mai putin libera.

E mult mai grav decat pare, nu amenda a fost cel mai grav lucru, ci suspendarea emisiei. Este un prim pas spre suprimarea completa a singurei televiziuni de opozitie fata de o putere care devine totalitara”, a declarat Rares Bogdan in debutul emisiunii „Jocuri de putere”.

Premierul Viorica Dancila, vicepresedinte executiv al PSD, s-a spalat pe maini in privinta deciziei CNA, sustinand ca nu are nimic de a face, desi votul a fost initiat de cei trimisi de PSD in CNA.

”Domnule Preda, ati facut o afirmatie foarte grava legata de libertatea presei. Va asigur, asigur Parlamentul European, ca Guvernul Romaniei nu are nicio legatura cu acest aspect, dar asta inseamna dezinformare, asta inseamna ceea ce nu trebuie sa facem de acum incolo. Intr-adevar un post TV a avut intrerupta emisia pentru 10 minute, lucru decis de Consiliul National al Audiovizualului. Nu stiu care e motivul, nu are vreo legatura Guvernul cu acest lucru, dar trebuie ca noi ca si pro-europeni trebuie sa fim atenti la declaratiile si sa vorbim ceea ce reflecta realitatea, pentru ca altfel vom fi judecati si noi care ne dorim pentru UE un viitor mai bun”, a spus Viorica Dancila.

Europarlamentul Cristian Preda a acuzat-o, marti, in Parlamentul European, pe Viorica Dancila ca are o „gandire ceausista” si a facut referire la suspendarea emisiei postului Realitatea TV, intreband premierul cu poate continua colaborarea cu PE, avand in vedere acuzatiile.

„Ati sustinut in numeroroase randuri ca activitatea Comisiei Europene e bazata pe superficialitate. De asemenea ati criticat ca forte straine. Cum credeti ca veti putea colabora cu PE? In momentul in care discutati in Romania un post de televiziune are emisia suspendata pentru ca a transmis imagini de la protestele din 10 august. Ii transmis domnului Bullmann ca libertatea presei…. Asta ar trebui sa va ingrijoreze doamna premier daca nu ati fi in gandirea ceausista”, a declarat Cristian Preda, europarlamnetar roman.

Realitatea TV trebuie sa-si opreasca emisia obisnuita pentru 10 minute, joi, intre orele 19.00 si 19.10, potrivit unei decizii luate marti de CNA, care a sanctionat postul TV pentru modul in care a relatat evenimentele din timpul mitingului diasporei din 10 august 2018, transmite Aktual24.