Rares Bogdan dezvaluie actul de tradare nationala comis de PSD! „Interesul national nu se negociaza! Bunastarea si siguranta cetatenilor Romaniei nu pot fi subiect de troc politic”

402

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan devoaleaza un act de tradare nationala comis de PSD in aceste momente in Parlamentul European.

Mesajul europarlamentarului Rares Bogdan:

„Incetati sa mai sfidati cetatenii Romaniei si sa mai faceti tara de rusine!

ii cer doamnei Viorica Dancila, prim-ministrul Romaniei, sa retraga nominalizarea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european!

Aceasta nominalizare reprezinta o sfidare la adresa institutiilor UE si o palma data romanilor onesti. Bilantul profesional al persoanei desemnate include, printre altele, locul codas obtinut de Romania in privinta fondurilor europene (28%) exact in timp ce Rovana Plumb conducea …Ministerul Fondurilor Europene. Rovana Plumb nu indeplineste criteriile de competenta necesare unei pozitii de inalta demnitate, iar asupra integritatii sale planeaza suspiciuni.

Presedintele desemnat al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, este o persoana extrem de bine informata, dar pentru a nu umili Romania, nu a blocat procedura nominalizarii comisarilor. Atrag atentia ca intelegerile subterane pe care le face Guvernul Dancila pentru a obtine sustinerea Rovanei Plumb contravin intereselor cetatenilor Romaniei. Totodata, aceste jocuri de culise plaseaza puterea politica de la Bucuresti in zona cenusie a respectarii valorilor Uniunii Europene.

Exact in aceste ore se petrece un troc inacceptabil: eurodeputatii socialisti romani promit sustinere la votarea candidatului Ungariei in schimbul sprijinirii Rovanei Plumb in comisii si in plen. Comisarul ungar pe care il sustine, astfel, PSD este nimeni altul decat Laszlo Trocsanyi, fost ministru al Justitiei si artizan al unor legi care stau la baza declansarii unui conflict juridic de proportii intre Comisia Europeana si Ungaria. Din legile lui Trocsanyi, care au adus Ungaria in situatia activarii art. 7 din Tratat, s-au inspirat socialistii romani, iar consecinta poate fi devastatoare pentru sistemul juridic al tarii noastre.

Ii solicit doamnei Viorica Dancila sa inceteze a mai submina credibilitatea Romaniei si sa nu mai faca tranzactii pe seama cetatenilor ei!

Interesul national nu se negociaza! Bunastarea si siguranta cetatenilor Romaniei nu pot fi subiect de troc politic. Plasarea Guvernului Dancila in trena FIDESZ reprezinta o tradare a intereselor romanilor, situatie care nu poate fi acceptata”, declara europarlamentarul PNL Rares Bogdan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos