Rares Bogdan dezvaluie scopul prezentei sale la Antena 3: „Oameni buni, de unde atata intoleranta? Abandonam romanii care privesc Antena 3 sau incercam sa le oferim alta perspectiva, sa-i ajutam sa ne inteleaga argumentele”

367

Primul de pe lista PNL la europarlamentare, Rares Bogdan, a explicat pe pagina sa de Facebook motivele pentru care a fost prezent la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3.

Mesajul integral:

„VA DATOREZ O EXPLICATIE

Aseara am intrat in direct, de la Cluj, in emisiunea lui Mihai Gadea. Nu m-am abatut cu nicio virgula de la ceea ce afirm si am afirmat mereu, a fost un dialog civilizat in care mi-am expus argumentele. M-am asteptat ca cea mai mare parte a oamenilor care privesc sa priceapa ceea ce am spus si in campanie, si ani de-a randul, in emisiunile pe care le-am realizat: eu nu consider ca anumiti romani sunt inteligenti deoarece voteaza cu noi sau au vederi de dreapta, iar altii sunt tampiti deoarece au alta optiune. Oameni buni, de unde atata intoleranta?

Va spun argumentul in care cred cel mai tare: pentru cine dorim noi sa guvernam, pentru cele 2,5 milioane de romani care au votat PNL, sau pentru toti? Eu nu am mentalitate de clan, chiar ma gandesc ca suntem o natiune, iar publicul Antena 3, pe care il injurati atat de mult, are alta optiune! Ce facem, abandonam ideea de a-l convinge ca lucrurile pot fi privite si din alt unghi? Mai ales ca aducem argumente, nu ne rezumam la „ba pe-a ma-tii!”

Cine isi imagineaza ca PNL are in minte exclusiv calcule politice si nu isi doreste sa livreze o viziune strategica, un plan pentru mai multe generatii, pentru toate categoriile sociale, pentru oameni cu atitudini, ganduri diferite, face o eroare!

Oameni buni, faceti 5 minute un exercitiu: ati candidat, ati fost alesi. Ce veti face cu proiectele pe care le aveti? Le veti dedica exclusiv celor care va iubesc? Ce sa facem noi acum, sa rezolvam simplificarea birocratiei pentru bani europeni numai pentru cei care voteaza PNL, sa dam alocatii marite (tot la initiativa PNL) numai copiilor unor parinti care nu privesc Antena 3? Sa conditionam binele de optiunea politica? Pai atunci nu am fi exact ca indivizii impotriva carora luptam?

A functionat exercitiul? Excelent! Astept argumente, oameni buni, m-am obisnuit sa va tratez drept parteneri de discutii, haideti sa discutam cu ratiune!

Astept raspunsul rational la aceasta intrebare: abandonam romanii care privesc Antena 3 sau incercam sa le oferim alta perspectiva, sa-i ajutam sa ne inteleaga argumentele?
in ceea ce ma priveste, chiar daca am fost atacat, jignit cum nu ati fost niciunul dintre voi, nu inseamna ca voi renunta la ideea de a-i convinge pe toti romanii, nu doar pe unii, ca lumea e mai complexa si mai mare decat cea vazuta dintr-o singura parte. Va multumesc! Am sa tin cont de tot ce mi-ati scris. si va multumesc ca va pasa. E important pentru mine.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos