Rares Bogdan dezvaluie un nou tun marca PSD! Mesajul europarlamentarului pentru Dancila: „Fara prosti, incompetenti, slugi, infractori, pile, ticniti si tradatori in conducerea institutiilor!”

317

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan suspecteaza ca in spatele anuntului Vioricai Dancila privind construirea autostrazii Comarnic-Brasov exclusiv din fonduri guvernamentale se afla atat „un tun marca PSD” cat si o strategie de imagine menita sa „acopere gaurile de comunicare, viciile de strategie, si sa satisfaca dorintele publicului activ”.

„Iata o decizie pe care o suspectez ca anunta un nou ‘tun’ marca PSD – va rog sa ma ajutati sa pricep ce e in spate.

Tineti minte ca am criticat faptul ca Guvernul Dancila refuza banii europeni pentru autostrazi si prefera parteneriatul public-privat, mult mai scump – ziceam noi (dumneavostra si cu mine, alaturi de colegii mei) ca explicatia este ca fondurile UE sunt aproape imposibil de furat. In septembrie 2018, Dancila cu gura ei se bucura sa anunte varianta PPP si zicea ca in decembrie va semna acordul de construire. Imi amintesc ca tronsonul Comarnic-Brasov e inclus in Masterplanul General de Transport si este eligibil din bani europeni (85% nerambursabili, doar 15% statul roman).

Anuntul este populist, dupa acelasi model ca scandalul pensiilor speciale – PSD le-a dat, le-a marit, acum anunta ca le impoziteaza, din considerente electorale.

Este evident ca cineva i-a spus lui Dancila sa acopere gaurile de comunicare, viciile de strategie, si sa satisfaca dorintele publicului activ, educat, istet. Asta incearca sa faca. Motiv pentru care amintesc ca acest public mai are cateva revendicari: fara prosti, incompetenti, slugi, infractori, pile, ticniti si tradatori in conducerea institutiilor!

Curaj, doamna Dancila, e simplu: va dati demisia, dvs si acolitii croiti dupa acelasi tipar, si o vom considera o mica dovada ca va ganditi si la tara. Altfel, tot ceea ce faceti e doar gargara!”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Dancila a anuntat, duminica, ca renunta la constructia autostrazii Comarnic-Brasov in parteneriat public-privat (PPP) si ca va trece la finantarea constructiei din fonduri guvernamentale.

”Dupa cum stiti, autostrada Comarnic Brasov este in parteneriat public-privat. Am avut solicitare din partea unei societati chinezo-turce. Eu am hotarat, impreuna cu colegii mei, sa scoatem din parteneriat public-privat, iar in prima sedinta de CSAT aceasta autostrada sa devina de importanta nationala sau de infrastructura critica, astfel incat sa putem sa demaram cat mai repede lucrarile pentru aceasta autostrada.

Birocratia este destul de mare, procedurile sunt complicate, la noi s-a format aceasta institutie a contestatiilor si, pentru a trece de toate acest obstacole cred ca solutia este ca aceasta autostrada sa devina de importanta nationala astfel incat sa incepem constructia cat mai repede din fonduri guvernamentale”, a anuntat Viorica Dancila.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos