Rares Bogdan: ”Din dorinta de a darama guvernul, Dragnea si Tariceanu explodeaza Ardealul cu inconstienta. In Transilvania va fi ca-n Kosovo!”

372

Dragnea si Tariceanu ofera ungurilor Ardealul pentru aceasta motiune de cenzura, spune realizatorul TV Rares Bogdan. Acesta a subliniat, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, ca un proiect de lege care viza statutul minoritatilor a fost scos din sertar cu aceasta ocazie si aruncat in jocul politic, scrie aktual24.ro.

”La Camera Deputatilor a fost depus proiectul privind statutul minoritatilor nationale, care sta in sertarele parlamentarilor din 2005. Popoescu Tariceanu, pe atunci premier, al Romaniei, isi dorea sa treaca pentru ca avea anumite promisiuni pe care le facuse la Budapesta”, a declarat Rares Bogdan.

Realizatorul emisiunii ”Jocuri de Putere” mai spune ca vom vedea un statut special atat pentru minoritati, cat si o zona cu statut special dupa model Kosovo.

”Asa cum arata astazi proiectul de lege si proeictul privind administratia publica locala si acel prag de 10%, care practic va scadea de la 20% in cazul limbii maghiare in administratie, si care va introduce obligativitatea pe unitatile administrativ teritoriale sa fie afisat steagul secuiesc, vom vedea un statut special atat pentru minoritati, cat si o zona cu statut special de tip Kosovo. Dragnea si Tariceanu, din dorinta de a darama guvernul, explodeaza Ardealul cu inconstienta”, conchide realizatorul TV.