Rares Bogdan: „Eu cred ca a sosit o clipa a dreptatii, Dragnea s-a devoalat, iar din momentul acesta Romania trebuie sa stea intr-o stare de veghe si sa nu permita alunecarea intr-o autocratie”

212

Intrebat ce ar reprezenta pentru Romania o OUG pe Codurile Penale, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere a atras atentia ca ar fi o intoarcere in timp a tarii noastre ce poate fi incadrata in sfera a ceea ce numim politia politica.

„Ar insemna o intoarcere a Romaniei la o perioada mai sinistra decat cea a PNA-ului lui Amariei si a justitiei condusa de Rodica Stanoiu. Am ajunge in epoca lui Traian Chebeleu, a lui Dan Martian, a lui Alexandru Barladeanu sau am ajunge exact in acea zona unde justitia raspunde grupului politic. CEx-ul ar fi mai important decat forurile justitiei si decat judecata unui judecator, ceva ceea ce nu s-a intamplat nici macar in Ungaria lui Orban sau in Polonia lui Kachinsky. Ne-am apropia extrem mult de Turcia lui Edrogan si de Venezuela lui Maduro”, a spus Rares Bogdan pentru psnews.ro.

Totodata, chestionat ce impact ar avea asupra parcursului european al Romaniei o astfel de OUG in contextul raportului MCV si al recomandarilor Comisiei de la Venetia, Rares Bogdan a evidentiat ca ar insemna pentru noi ca romani sa parasim Europa.

„Ar insemna sa parasim Europa, ca nu dorim sa respectam regulile grupului select in care am intrat in urma cu 11 ani. Avand in vedere ca am vazut in ultimul timp ca se agita modelul euro-asiatic de catre domnul Valcov, de catre domnul Dragnea, de catre domnul Tariceanu, adica Rusia si prietenii, mi se pare ca lucrurile sunt evidente. Numai ca marea problema a acestor domni, este ca poporul roman, marea majoritate, in proportie de peste 84%, doreste Europa comuna si nici nu vrea sa auda de o alternativa. Asta trebuie sa inteleaga domnii care astazi agita aceste chestiuni”, a adaugat omul de televiziune.

De altfel, intrebat ce trebuie sa faca opozitia in aceasta situatie, Rares Bogdan a reliefat ca nu mai poate sa se poarte cu manusi cu cei de la putere, ci trebuie sa fie mult mai radicala in actiuni, pentru ca in cazul in care PSD pune mana integral pe institutiile justitiei vom vedea executari ai adversarilor politici prin intermediul procurorilor.

„Opozitia face in ultimele 2-3 saptamani actiuni ce mi se par in regula. Cred ca ar trebui sa isi radicalizeze putin mijloacele din bataliile politice. Ce a facut opozitia la incercarea de demitere a lui Iordache si Dragnea si ce a facut astazi mi se pare elocvent. Opozitia in sfarsit a ales sa se bata. Este foarte greu intr-un Parlament dominat de grobieni ai stangii si de personaje la care mitocania este o caracteristica sa faci politica de opozitie bazata pe polemica si pe argumentatie. Cu toate acestea, repet, ca ceea ce se intampla de 2-3 saptamani, din punctul meu de vedere, este realmente o schimbare de atitudine a opozitiei si o prezenta mult mai serioasa a acesteia in spatiul public. Opozitia trebuie sa negocieze, inclusiv cu Victor Ponta si cu toate fortele reformiste din PSD pentru ca ramanerea lui Liviu Dragnea si a clicii sale infractionale la conducerea Romaniei este un pericol pentru viitorul copiilor nostri. Pentru noi deja s-ar putea ca lucrurile sa fie foarte tarzii.

Daca PSD va pune mana pe institutiile justitiei sa nu va inchipuiti ca va dori doar sa isi albeasca dosarele si sa blocheze anumite cercetari. Nu! Acesta este primul pas. Pasul doi este sa execute prin procurori dusmani de clasa, dusmani politici, de la politicieni, dupa modelul Rodica Stanoiu, jurnalisti, vectori de opinie, reprezentanti ai societatii civile si bineinteles oameni de afaceri care nu platesc peschesul. Aceasta este mentalitatea cu care Liviu Dragnea a venit la conducerea Romaniei si a PSD-ului. Este incredibil cum acest om, ajutat de consultanti foarte talentati, a reusit pur si simplu sa prosteasca un popor intreg, sa il induca in eroare.

Eu cred ca a sosit o clipa a dreptatii, Dragnea s-a devoalat, iar din momentul acesta Romania trebuie sa stea intr-o stare de veghe si sa nu permita alunecarea intr-o autocratie pe care a cunoscut-o foarte bine timp de 50 de ani. Pericolul este iminent si este real si nu putem pleca toti peste granita ca sa le lasam tara lor”, a conchis Rares Bogdan in exclusivitate pentru PSnews.ro.