Rares Bogdan, mesaj dur pentru PSD inainte de 10 august: „Sa nu cumva sa indrazniti, ticalosilor!”

458

Europarlamentarul PSD Rares Bogdan ii avertizeaza pe guvernantii PSD sa „nu cumva sa indrazneasca” sa reactioneaze din nou cu forta impotriva protestatarilor care se vor afla in Piata Victoriei pe 10 august. Marti, ministrul de Interne, Mihai Fifor, a lansat un avertisment amenintator.

„Sa nu cumva sa indrazniti, ticalosilor! Pe 10 august ati batut si gazat oameni care protestau pasnic, femei, copii si batrani! Ati navalit asupra unor oameni care aveau mainile ridicate deasupra capului, un glob intreg a vazut o interventie nejustificata! Ati hartuit protestatarii, i-ati vanat pe strazi, ati batut cetateni straini, printre care si ziaristi! Ati manipulat, ati montat scenete sangeroase pentru a va justifica interventia in forta! Ati prigonit apoi procurorii care au deschis anchetele! Le-ati cumparat jandarmilor in regim de urgenta veste antiglont, iar pe cei care au coordonat porcaria i-ati avansat! Si ati spus organizatiilor internationale ca in Romania a avut loc o tentativa de lovitura de stat!

Mai tineti minte consecintele economice ale acestor decizii incalificabile? Noi da! Sa nu cumva sa indrazniti! Dreptul la exprimare libera a fost castigat in 1989 si a fost platit cu sange! Eu atat va spun!”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat, marti dimineata, in legatura cu mitingul programat in Piata Victoriei ca „nu ne dorim sub nicio forma ce-am vazut anul trecut pe 10 august”.

„In ceea ce priveste ziua de sambata, vreau sa va spun de acum ca nu fac decat un singur lucru: fac un apel catre toti cei care se vor afla in diferite puncte din Capitala sa protesteze pasnic si sa nu uite ca suntem un stat european, in care cetateanul are dreptul sa se exprime in mod liber.

Este un lucru firesc, daca cetatenii doresc sa protesteze, sa o faca. Le solicit tuturor sa protesteze pasnic si respectand legea si tot ce inseamna un astfel de protest. Nu ne dorim sub niciun fel de forma sa mai vedem ce am vazut anul trecut pe 10 august”, a spus ministrul.

Luni, incercand sa atenueze furia populatiei, Guvernul Dancila l-a demis din functia de comandant al Jandarmeriei Romane pe Ionut Sindile. De asemenea, in urma cu doua saptamani, a fost data afata si Carmen Dan din fruntea MAI.

Zeci de mii de oameni sunt asteptati sa vina, sambata, in Piata Victoriei. Nimeni nu a platit pana acum pentru gravele violente la care s-au dedat jandarmii. Mitingul are loc si in contextul crimelor salbatice de la Caracal, care demonstreaza tragic esecul modului de guvernare al PSD.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos