Rares Bogdan reactie tăioasă: „Discursul premierului Dancila a fost dictat de Dragnea. Nu mai guvernati contra poporului! N-ati inteles nimic din votul de la 26 mai? Nu mai tineti Romania prizoniera!”

369

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan afirma ca Dancila i-a cerut, joi, lui Iohannis nici mai mult, nici mai putin decat sa incalce Constitutia. „Pentru PSD, o asemenea ilegalitate e un fleac. Doamna, asta nu e Republica de la Videle”, spune Rares Bogdan.

„Ce trebuia sa faca presedintele tarii, sa incalce Constitutia? Nu, el trebuie sa vegheze la respectarea Legii fundamentale!

Am suspiciunea rezonabila ca discursul premierului Dancila a fost dictat de Dragnea. Daca nu a fost asa, probabil a cautat pe google, a buchisit afirmatiile mentorului ei si le-a folosit. Sunt aproape 1 la 1. Aceleasi sperietori fara baza reala cu blocarea salariilor, aceleasi minciuni cu „ma gandesc la Romania”, luptam si castigam… Jalnic! Atrag atentia membrilor PSD ca, pe baza acelorasi idei, Dragnea a lasat partidul fara doua milioane de voturi. In ritmul acesta, Dancila il duce la sub 10%.

Premierul ii cere presedintelui Romaniei sa incalce Constitutia. Pentru PSD, o asemenea ilegalitate e un fleac. Doamna, asta nu e Republica de la Videle, unde un sef de post membru al BOB scoate din pix tonele de grau la hectar! Romania e stat de drept, sau se chinuie sa ramana astfel, cu ajutorul oamenilor onesti, cum aveti tupeul sa-I cereti presedintelui sa ignore Legea fundamentala?

Doamna PM, Constitutia este limpede, ALDE a iesit de la guvernare, s-a schimbat compozitia politica a Executivului, nu pricepeti? Membrii ALDE pe care-i convigeti sa se acopere de penibil nu duc inapoi partidul in Guvern, nu-l au pe persoana fizica!! Trebuie sa mergeti in Parlament!

Nu prelungiti criza, doamna PM! Nu mai guvernati contra poporului! N-ati inteles nimic din votul de la 26 mai? Actuala guvernare este respinsa de cetateni! Nu mai tineti Romania prizoniera!

Situatia putea fi deblocata la inceputul lui septembrie, daca doreati! Mergeati cu Guvernul in Parlament si gata! Iar asta ca nu puteti plati salariile, zau, e o gogoasa gigantica si o stiti si dvs! Dvs ati creat aceasta situatie! Daca nu va temeati ca nu obtineti vot pentru Guvern, deci se producea, de fapt, o demitere pe alta cale decat pe calea motiunii de cenzura, nu aveati nicio retinere! Dar baronii va ameninta, va tin acolo, pentru ca dvs aveti semnatura pentru miliarde de euro! De asemenea, va temeti de o OUG pentru organizarea alegerilor locale in doua tururi, fapt care ar consemna pulverizarea partidului. Implicit a baronilor.

…Chiar cred ca sursa iesirilor publice ale PM din ultima vreme sunt discursurile lui Dragnea. Pe cand faza cu cei 4 asasini platiti?

ATENTIE! MOTIUNEA de cenzura va fi depusa CAND vor fi adunate cele 233 de semnaturi necesare pentru a garanta adoptarea ei. Au fost discutii cu partenerii traditionali din Opozitie, USR si PMP, precum si cu UDMR si grupul minoritatilor. Au avut loc discutii si cu ALDE si Pro Romania. PNL vrea demiterea Guvernului cat mai curand, dar TREBUIE sa aiba minima garantie de succes!! Avem un singur glont la dispozitie, nu e pacat sa-l tragem degeaba? Pana la finele lui decembrie putem initia o singura motiune, va rog sa pricepeti!”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Joi seara, Dancila a lansat noi atacuri violente la adresa lui Iohannis.

„Cand nu taie salariile, dreapta si Iohannis le blocheaza. Asa cum au incercat sa blocheze si nominalizarea Rovanei Plumb in calitate de comisar european, cum blocheaza orice efort de imbunatatire a imaginii Romaniei in plan extern. Asadar, fie domnul Iohannis s-a hotarat sa adopte taierile si neplata ca proiect de tara de la domnii Orban si Citu, fie a ales sa intre in jocul domnului Tariceanu, cel caruia nu i-a mai ramas nimic de facut decat sa ne scrie scrisori si sa isi vorbeasca de rau propriii colegi de partid, pe care tot dumnealui i-a sacrificat prin iesirea de la guvernare. Am vazut astazi o noua alianta de conjunctura intre domnul Iohannis si domnul Tariceanu, alianta ipocriziei si a distrugerii. In campanie, acesti oameni de stat se transforma si este o transformare urata, care vine din disperare si care face rau Romaniei”, a spus Dancila.

Joi dupa-amiaza, presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat premierului Dancila sa se prezinte in fata Parlamentului pentru validarea Guvernului.

„Doamna prim-ministru, va spun acum direct si public: trebuie sa va prezentati in fata Parlamentului Romaniei cu o solicitare de validare a guvernului dumneavoastra! Altfel, lucrurile nu se pot rezolva”, a afirmat seful statului la Palatul Cotroceni.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos