Răscoala ambasadelor continuă! Dragnea și Tăriceanu, mustrați de ambasadorul Marii Britanii în România!

242

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, a declarat miercuri ca Romania a facut progrese dupa aderarea la Uniunea Europeana in privinta statului de drept si a luptei anticoruptie si a aratat ca este foarte important ca modificarile aduse legilor Justitiei sa ajute acest proces.

„In ceea ce priveste propunerile pentru modificarea legilor Justitiei in Romania, bineinteles, oricare tara poate sa decida in ceea ce priveste legislatia care este potrivita (…), conform Constitutiei si a procedurilor parlamentare. Dupa parerea mea, in Romania s-a facut un progres enorm dupa aderarea in Uniunea Europeana in ceea ce priveste stabilirea statului de drept si in lupta impotriva coruptiei si consider ca este absolut foarte important ca modificarile noi sa ajute acest proces. Este un Mecanism de Cooperare si Verificare in UE care este un mecanism foarte util”, a declarat Brummell, dupa participarea la deschiderea conferintei „Apararea si securitatea Europei: Marea Britanie si Romania dupa Brexit” — organizata de Ambasada Marii Britanii in Capitala.

El a subliniat ca este necesara o consultare larga cu privire la modificarile aduse legilor Justitiei.

„Schimbarile in ceea ce priveste legislatia sunt pentru Romania. Bineinteles, este important sa fie o discutie cu toate partile interesate, o consultare larga si este important ca modificarile sa ajute procesul in ceea ce priveste stabilirea statului de drept si lupta in continuare impotriva coruptiei”, a afirmat ambasadorul britanic.

Brummell a amintit raportul recent al Comisiei Europene in ceea ce priveste Mecanismul de Cooperare si Verificare.

„Este foarte folositor pentru Romania acest raport si sper ca recomandarile o sa fie luate in considerare. (…) Noi toti vrem ca Romania sa faca progrese in continuare in lupta impotriva coruptiei si in mentinerea statului de drept”, a mai spus Brummell.

Sursa: aktual24.ro