Rasfatatul regimului PSD, Alexandru Arsinel, simte nevoia sa-si arate loialitatea: „Oamenii nici nu stiu pentru ce se aduna in strada si unii arunca cu pietre! In Romania situatia nu e rea”

236

Actorul Alexandru Arsinel, in varsta de 78 de ani, a afirmat, intr-un interviu acordat DC News, ca protestatarii care ies in strada „nici nu stiu pentru ce se aduna” si ca nu este vina primarilor sau politicienilor pentru ca Bucurestiul nu are infrastructura.

Actorul sustine ca, de obicei, protestele sunt justificate atunci cand societatea trece printr-o perioada de „mizerie” si „foamete” cumplita si ca in Romania „situatia nu este rea”.

„Sunt putin derutat. Mi se pare o perioada putin prea violenta in toate felurile, si in vorbire, si in gestica. Pot sa judec intr-un fel sau altul acest fenomen mai ales prin prisma varstei mele. Eu am trecut prin multe perioade extrem de dificile in Romania, dar erau motivate de un razboi cumplit, de o mizerie si o foamete cumplite. Oamenii, vrand-nevrand, se manifestau din cauza situatiei care era.

D-aia sunt surprins ca la atatia ani de la Revolutie nu reusim sa ne gasim un oarecare echilibru, avand in vedere ca situatia nu e rea pe mapamond si nici in Romania. Adica, avem posibilitatea, cu spiritul nostru creativ… Avem acest exod extraordinar de oameni si aceste nemultumiri care ne scot in strada cu sau fara voia noastra“, a declarat Alexandru Arsinel.

Alexandru Arsinel a adaugat ca oamenii care ies in strada nu au niste revendicari concrete si ca mai apar „si unii care arunca cu pietre”, iar atunci „politia trebuie intr-un fel sau altul sa se apere”, uneori „cu mai multa indarjire”.

„Sunt surprins si foarte greu gasesc justificari. Daca ma intrebati de ce e aglomeratie in Bucuresti… Tot romanul si-a dorit o casa, un apartament si o masina. De ce n-avem strazi? N-avem pentru ca nu le-am facut. De ce nu le facem? Ca asa a fost construit Bucurestiul. Nu gasim neaparat motivatie ca e X, Y, primarul sau seful de sector. Asta e situatia. Dar ca nu ne adunam ca sa cerem strazi, sa gasim o solutie, sa scoatem Capitala in afara Bucurestiului, nu stiu, ceva.

Nu ma dumiresc, sunt lucruri la care nu am solutii si nici raspunsuri. Oamenii se aduna si nici nu stiu pentru ce se aduna, adica nu vin cu o tema precisa: domne, vrem ca Centura Bucurestiului sa fie facuta in doi ani si nu plecam pana nu ne faceti Centura. Se aduna si uneori mai apar si unii care arunca cu pietre, sparg capul, mai apare si politia care trebuie intr-un fel sau altul sa se apere, uneori se apara cu mai multa indarjire. Nu gasesti un raspuns la ce s-a vrut de fapt, la ce se vrea de fapt. si d-aia nici nu particip la asa ceva“, a mai spus Alexandru Arsinel.

Cel mai probabil Alexandru Arsinel nu citeste statisticile Eurostat in care Romania ocupa ultimele locuri in ceea ce priveste nivelul de trai, educatia, sanatate si alte domenii care tin de baza unui stat. De altfel, artistul nu se poate uita mai departe de propriul sau buzunar, in care intra lunar aproximativ 6.000 de euro, in timp ce pensia medie in Romania este de 1.100 de lei.