Războiul Chirică-PSD atinge apogeul! Primarul aduce critici dure ”revoluției fiscale” și anunță că va încerca blocarea ordonanței în instanță!

441

Lovitură neaşteptată primită de Executiv în scandalul modificării Codului Fiscal! Primăria Iași va da în judecată Guvernul României. Declarația a fost făcută chiar de primarul municipiului, Mihai Chirica, ales de pe listele PSD.

Primarul pesedist al Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că reforma fiscală propusă de guvernul PSD este ilegală.

“Se încalcă în mod flagrant un cadrul de legalitate privind autonomia locală. Autoritățile locale trebuie consultate privind modul de repartizare a resurselor. Ne vedem în situația de a ne adresa Avocatului Poporului și vom cere și sprijinul Înaltei Curți de Casație și Justiție și Ministerului Justiției, care pot face demersuri la CCR ca să blocheze ordonanța, sau găsirea unei soluții rezonabile care să acopere deficitul”, a spus Mihai Chirica.

Potrivit calculelor edilului din Iaşi, bugetul local va suferi un prejudiciu de zeci de milioane de euro, adică aproape 50% din veniturile proprii. El susţine că primarii nu au fost în niciun fel consultaţi în ceea ce priveşte noul program fiscal, care va afecta atât investiţiile, cât şi obligaţiile pe care primăriile le au faţă de educaţie sau sănătate. Chirica nu are încredere nici în promisiunile Guvernului în ceea ce priveşte compensaţiile şi a afirmat că, pentru unele autorităţi locale, impactul noului cod fiscal este unul distructiv.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos