Reactia lui Orban, dupa decizia presedintelui USR de a o invita in partid pe Kovesi: Mi se pare deplasata

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi ca i se pare neinspirata invitatia adresat Laurei Codruta Kovesi in USR, facuta de liderul Uniunii, Dan Barna, si ca acesta a vrut „sa se lipeasca de imaginea fostei sefe DNA”, decizia fiind una deplasata.

„Mi s-a parut chiar deplasata decizia presedintelui USR de a o invita pe doamna Kovesi sa fie candidat. Aproape ca nu e nicio diferenta intre foamea de imaginea a lui Firea, care a incercat sa fure din gloria lui Simona Halep si tentativa lui Barna de a incerca sa se lipeasca de imaginea doamnei Kovesi. Sunt niste lucruri pe care nu le faci daca ai o minima experienta politica. Nu poti sa castigi imaginea de pe urma popularitatii cuiva care a dobandit popularitatea in alta zona decat politica. Mi s-a parut complet neinspirat sa castigi imaginea de pe urma unei persoane care se afla intr-o situatie dificila, care a pierdut o pozitie. ii faci rau printr-o asemenea declaratie, dai pretext la toata propaganda care urma Kovesi a facut o justitie selectiva. Doamna Kovesi nu era intr-o situatie in care sa ii faci o asemenea oferta”, a afirmat Ludovic Orban intr-o emisiune, la Realitatea Tv.

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, marti, ca i-a propus fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, sa se inscrie in partid, afirmand ca, in prezent, este prematur sa spuna daca, in contextul in care va onora invitatia, i se va propune si sa fie candidata partidului la alegerile prezidentiale.

”Am avut un schimb de mesaje in care am asigurat-o de sprijinul si sustinerea noastra. I-am spus ca usile USR ii sunt deschise. Dansa mi-a multumit si pentru sustinere. I-am spus ca am vazut ca a declarat ca va ramane procuror deocamdata. I-am spus ca in masura in care isi doreste sa faca pasul spre politica e binevenita in USR. A spus ca va avea o perioada de relaxare, ca timp de cinci ani nu a avut concediu, dupa care vom mai vorbi”, a declarat presedintele USR, Dan Barna, citat de Mediafax.

Seful statului Romaniei Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anuntul fiind facut luni de catre purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

Procurorul general, Augustin Lazar, a decis delegarea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie incepand de miercuri, 11 iulie 2018.

Reactia lui Orban, dupa decizia presedintelui USR de a o invita in partid pe Kovesi: Mi se pare deplasata was last modified: iulie 13th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close