Reactia transanta a Ambasadei SUA la scrisoarea lui Giuliani: „Guvernul SUA nu comenteaza opiniile sau concluziile unor persoane fizice! Urmarim cu atentie schimbarile la codurile penal si de procedura penala si ne mentinem ingrijorarea”

Purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA la Bucuresti Donald L. Carroll transmite, referindu-se la scrisoarea adresata autoritatilor romane de avocatul presedintelui american Donald Trump Rudolph Giuliani pe tema protocoalelor cu SRI, ca Guvernul SUA nu comenteaza opiniile unor persoane fizice, cetateni americani si invoca declaratia comuna a Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si a principalilor parteneri europeni ai Romaniei, din 28 iunie, potrivit careia pana recent, Romania a demonstrat un progres considerabil in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient, romanii fiind incurajati sa continue pe aceasta cale si in care este exprimata ingrijorarea cu privire la efectele unor moridicari ale Codurilor penal si de procedura penala.

„Guvernul SUA nu comenteaza opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetateni americani”, a transmis purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA la Bucuresti, la solicitarea News.ro, precizand ca Giuliani este cel care poate face precizari cu privire la „declaratiile prezentate ca fiind ale sale”.

De asemenea, Donald L. Carroll invoca declaratia comuna a Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si a principalilor parteneri europeni ai Romaniei, din 28 iunie, conform careia „pana recent, Romania a demonstrat un progres considerabil in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient”, iar romanii sunt incurajati „sa continue pe aceasta cale”.

„Urmarim cu atentie schimbarile la codurile penal si de procedura penala si ne mentinem ingrijorarea ca mai multe dintre ele pot impiedica cooperarea internationala in domeniul aplicarii legii si pot afecta negativ lupta impotriva unei serii de infractiuni”, este o alta afirmatie din document invocata de reprezentantul ambasdei, precum si cea in care partile implicate sunt incurajate „sa reexamineze raspunsul expertilor juridici romani precum Consiliul Superior al Magistraturii si al expertilor internationali cum sunt Grupul Statelor impotriva Coruptiei (GRECO) al Consiliului Europei si Comisia de la Venetia”.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal si fost primar al orasului New York, a transmis o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis si altor oficiali romani in care cere verificarea protocoalelor PG-SRI si stoparea presiunilor asupra judecatorilor, scrie Mediafax.

George Maior, actual ambasador al Romaniei in SUA și fost director SRI, a declarat luni, referitor la scrisoarea transmisa de Rudolph Giuliani, actual avocat al președintelui Donald Trump, ca aceasta este expresia unui lobby inițiat de forțe interesate sa apere persoane cu probleme cu legea, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea a reactionat la scrisoarea lui Rudolph Giuliani, in care fostul procuror federal al SUA acuza deficiente ale sistemului judiciar din Romania. Dragnea afirma ca presedintele Iohannis nu poate sa nu ia in considerare scrisoarea lui Giuliani si ca ambasadorul George Maior, care a spus ca este o actiune de lobby, nu mai poate fi privit cu incredere de partenerii vestici.

Reactia transanta a Ambasadei SUA la scrisoarea lui Giuliani: „Guvernul SUA nu comenteaza opiniile sau concluziile unor persoane fizice! Urmarim cu atentie schimbarile la codurile penal si de procedura penala si ne mentinem ingrijorarea” was last modified: august 28th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre