Reactii in lant dupa demisia sefului Tarom: Tudose: ”Sunt curat ca lacrima”; Dragnea: ”Compania sa urmareasca programul de guvernare”; Tariceanu: ”La nevoie, Parlamentul se poate implica”!

396

Directorul general al companiei de stat Tarom, Eugen Davidoiu, și-a dat demisia din fruntea companiei! Premierul Mihai Tudose a declarat, luni dimineaţa, referitor la demisia directorului general Tarom, că nu l-a convins el, nu a vorbit cu acesta, precizând că nu e cazul ca ministrul Transporturilor să-şi dea demisia.

Întrebat despre demisia directorului general Tarom, care ar fi spus că este „curat ca lacrima”, premierul Mihai Tudose a declarat: „Despre lacrimi o să mai vorbim noi. Ce spune domnia sa e problema domniei sale. Nu l-am convins eu, nu am vorbit cu el”.

Șeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost însă rezervat în a comenta subiectul.

„Nu as vrea sa discut aici despre asta, nu cred ca este locul sau momentul. Nu ma intereseaza cine conduce TAROM, ci ma intereseaza ca aceasta companie sa indeplineasca ce scrie in programul de guvernare.”, a spus Dragnea la sediul Ambasadei Spaniei.

Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să comenteze gestul acestuia.

„Cred că este în atenția ministrului Transportului și a prim ministrului. Parlamentul… nu vă așteptați să aibă aici un rol principal. Sigur, dacă vor exista necesități de schimbare a legislației în ceea ce privește funcționarea companiei, sigur că Parlamentul se poate implica.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la sediul Ambasadei Spaniei.

Tăriceanu a declarat la rândul său, luni, că la Tarom trebuie pus un management profesionist, cu experienţă în domeniul aviaţiei, pentru că în ultimii ani se remarcă o explozie a transporturilor aeriene, cu companii care prosperă, „numai Tarom-ul nostru intră în picaj”.

„(Trebuie – n.r.) pus un management profesionist care să fi lucrat, să aibă exterienţă în domeniul aviaţiei, un consiliu de supravegehere cu oameni cu experienţă, pentru că în această perioadă de timp şi nu mă refer la ultimele luni, ci la ultimii ani, când este după cum vedeţi o adevărată explozie a transporturilor aeriene, apar companii noi, companiilor existente prosperă şi dezvoltă, numai Taromul nostru merge în picaj”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.