„Reforma” marca PSD! Ciolacu, partenerul de vanatoare al teroristului Omar Hayssam, devine al treilea om in stat!

163

Asa zisa ”reformare” a Partidului Social Democrat (PSD), dupa infrangerea dezastruoasa de la alegeri si trimiterea in puscarie a ex-liderului Liviu Dragnea, continua miercuri, prin impunerea deputatului PSD Marcel Ciolacu in functia de presedinte al camerei inferioare a Parlamentului. Liderul Camerei Deputatilor detine a treia functie din statul roman, dupa presedintele Romaniei si presedintele Senatului.

Ciolacu, partener de vanatoare cu Omar Hayssam

Despre Ciolacu, cel care incepand de miercuri este al treilea om in stat, putem spune ca a fost, fara indoiala, unul dintre oamenii de incredere ai lui Liviu Dragnea, cu care obisnuia sa mearga la pescuit.

Ciolacu a fost numit vicepremier in Guvernul Tudose tocmai pentru a-i transmite lui Dragnea in timp real toate miscarile din Guvern. insa Ciolacu a trecut atunci in barca lui Mihai Tudose.

De altfel, amintim ca, in tinerete, Ciolacu vana alaturi de Omar Hayssam, sirianul condamnat la 23 de ani de inchisoare pentru terorism. Concret, in urma cu aproape 16 de ani, Ciolacu participa la o vanatoare de amploare, alaturi de omul de afaceri Omar Hayssam, un apropiat al liderilor PSD la acea vreme, si de mai marii politici ai judetului Buzau, printre care si prefectul Ion Vasile, care avea sa-si vada fiica rapita in Irak, cativa ani mai tarziu, cu concursul chiar al apropiatului sau sirian.

Marcel Ciolacu apare in poze alaturi de Omar Hayssam. Tot la inceputul anilor 2000, Hayssam l-ar fi imprumutat cu 200 de milioane de lei vechi.

Hotnews.ro a scris ca, in 2007, avand si sustinerea lui Boscodeala, Ciolacu a fost numit director executiv al SC Urbis Serv SRL, companie controlata de municipiul Buzau. Pe numele acestuia a fost intocmit un dosar penal. Un raport al Curtii de Conturi din iunie 2009 arata ca societatea a fost prejudiciata cu circa 5 milioane de lei, fiind semnate fara baza legala a unor situatii de plata. Totul a pornit de la un contract din iunie 2007 incheiat de Urbis Serv cu primaria municipiului Buzau pentru executia de lucrari si amenajari strazi si trotuare de 9,85 milioane lei. Imediat, Urbis Serv a incheiat in mod ilegal un contract pentru aceleasi lucrari cu o alta firma, Mecan Construct Sa Patarlagele, fara a se specifica vreo valoare.

Astfel, URBIS Serv s-a transformat in intermediar intre primarie si Mecan Construct, o firma care apartine unui om de afaceri controversat, Dumitru Dobrica. Dupa aceea au inceput sa fie semnate situatii de plata pentru acele lucrari, insa la valori supraevaluate, rezultand un prejudiciu de 4,83 milioane de lei. Curtea de Conturi a constatat ca pentru utilajele folosite de Mecan Construct au fost semnate documente care aratau ca acestea lucrau cate 30 de ore pe zi! Mai mult, lucrarile nici macar nu au fost receptionate.

Situatiile de plata au fost semnate de Ciolacu, acesta avand functia de director executiv al Urbis Serv in perioada 1 mai 2007-1 iulie 2008 si de Petre Emanuel Neagu, actual sef interimar al Consiliului Judetean Buzau. Practic, pe 1 iulie 2008, Ciolacu a fost urmat in functia de director executiv de Petre Emanuel Neagu.

Ciolacu a fost acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals, uz de fals si asocierea in vederea savarsirii unei infractiuni.

in 2010, IPJ Buzau a trimis dosarul la DNA Ploiesti, ca rezultat al anchetelor in urma raportului Curtii de Conturi, dar s-a dispus neinceperea urmaririi penale. DNA a confirmat ca deputatul Ion Marcel Ciolacu nu are calitatea de suspect sau inculpat in niciun dosar penal al DNA Ploiesti.

Sursa:PSnews