Relu Fenechiu: FMI nu mai are incredere in Romania!

634

1fenechiuMinistrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca reprezentantii FMI in Romania i-au spus lui ca nu mai pot avea incredere in guvernele din Romania, dupa ce ani de zile au fost pacaliti.

Relu Fenechiu a explicat ca FMI monitorizeaza atent situatia CFR Marfa si cere privatizarea companiei deoarece nu mai are incredere in autoritatile romane.

„Este adevarat ca cei de la FMI i-au spus domnului Traian Basescu si mi-au spus si mie ca nu mai au incredere in ceea ce promite un guvern din Romania. Eu le-am celor de la FMI: eu am venit doar de doua saptamani si aveti incredere ca vreau sa fac treaba buna si raspunsul a fost: «da, poate dvs, dar nu va putem trata ca pe o persoana, noi discutam cu Romania. Si Romania ne pacaleste de ani de zile ca va face restructurari si eficientizari si nu a facut nicaieri»”, a declarat Relu Fenechiu.

Ministrul Transporturilor a facut aceste afirmatii dupa ce presa l-a intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui, potrivit carora nu FMI obliga Romania sa privatizeze CFR Marfa, iar trecerea Metrorex de la minister la primarie ar fi o greseala.

„Dati-mi voie sa consider ca ceea ce vorbeste si gandeste domnul Traian Basescu azi nu mai sunt subiecte tabu pentru Romania, ci sunt pareri ale dumnealui de care chiar cred ca nu e foarte bine pentru tara asta sa tinem cont. Eu vreau sa va spun ca a condus Romania ani de zile. Daca dumneavoastra considerati ca rezultatele sunt cele pe care ni le-am dori cu totii, atunci sa tinem in continuare cont de ce zice Traian Basescu si vom merge la fel”, a spus Fenechiu.

Fenechiu a afirmat ca nu a fost niciodata de acord cu privatizarea CFR Marfa, dar ca Traian Basescu ar fi trebuit sa vegheze la hotii care au devalizat-o atatia ani, compania de stat avand in prezent datorii de peste doua miliarde de lei, mai mari decat activele.

Pe de alta parte, Fenechiu a aratat ca nu este persona non grata, asa cum sustine presedintele Traian Basescu, caruia i-a transmis ca nu stie care din cei doi are mai multe dosare penale si „probleme tinute sub capac”.

„Eu consider ca atat timp cat ambasadele din Europa vin la ministrul Transporturilor pentru consultari si discutii pe diverse teme, atat timp cat particip la intalniri cu ministri din tarile membre si pe teme complicate, nu sunt chiar asa persona non grata, cum incearca domnul Traian Basescu sa acrediteze”, a spus Fenechiu.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos