Remarca rasistă a lui Nicolicea la adresa lui Turcescu, l-a enervat la culme pe Andrei Gheorghe: ”Un derbedeu politic care nu merită nici măcar dispreț!”

406

Andrei Gheorghe s-a enervat dupa atacurile rasiste ale deputatului PSD Eugen Nicolicea la adresa lui Robert Turcescu. Nicolicea a avut o remarca jignitoare la dresa lui Turcescu, facand aluzie la culoarea pielii acestuia.

In timpul unui conflict cu Turcescu, Nicolicea i-a spus, incercand sa-l umileasca: „Ne uitam la culoarea fiecaruia”.

Andrei Gheorghe a tinut sa sanctioneze acest tip de limbaj.

„In fiecare era naste politicul citeva sopirle solzoase cu gura plina de bacili. Nicolicea e si el un varan din astia cu limba bifurcata si halena de bicarbonat cu bere si puroi. Dar altfel, un danez blonziu de vita nobila, fiu de Machizi si de domnite, nepot de regi si de poeti”, a scris Gheorghe pe Facebook.

El a distribuit o postare mai ampla a lui Hari Bucur Marcu in care comportamentul rasist al lui Nicolicea este detaliat.

„’Ne uitam la culoarea fiecaruia!’ ii zice unul Nicolicea lui Robert Turcescu. Ambii parlamentari, iar discutia avand loc intr-o sedinta a Comisiei de Regulament din Camera Deputatilor. Aceasta remarca este rasista prin excelenta. Pentru ca, inainte de ea, Nicolicea vorbea despre culoarea neagra. Adica, Robert Turcescu ar fi tigan, negru la culoare. Ceea ce conteaza in discutia din comisie. Presedintele comisiei, Nicolicea, tinand sa ii inchida gura lui Turcescu, pe considerentul ca tiganii ar avea, in acceptiunea nicoliciana, drepturi mai putine sa isi spuna parerea.

Poate ca as fi trecut peste acest episod ca fiind unul generat de un derbedeu mediatic confirmat cu varf si indesat. Acest Nicolicea. Care mai este si derbedeu politic, rusinea celor care l-au votat sau au votat lista de unde s-a ivit insul. Un derbedeu care nu merita nici macar dispretul meu. Dar doar in saptamana asta am remarcat vreo patru alte reactii de natura rasista, in noua medie sau chiar in mesaje private.

Din nou se vorbeste online ca, de 27 de ani, Romania a fost ‘condusa de alogeni’. Cu foarte putine exceptii. Dintre acesti alogeni, intre care s-ar afla, inevitabil, si presedintele Iohannis, preponderenti ar fi evreii si tiganii. Romanii get-beget fiind, ca intotdeauna, victime. Ostracizati pentru ca ar fi romani, la ei acasa, in Romania.

Am mai spus-o. Eu nu accept asemenea argumente in nicio discutie publica sau privata. Din doua considerente: (1) Este o falsa identificare a problemelor de guvernare proasta sau extrem de proasa pe care o suferim nejusitifcat de senini. (2) Asa-zisii ‘alogeni’ sunt la fel de romani, daca nu chiar mai romani decat romanii genetici. In sensul ca isi stiu originea pe aceste meleaguri romanesti de mai multe generatii decat pot majoritatea romanilor-romani sa si-o povesteasca. Astfel, romanii pot sa documenteze ca sunt romani cam pana la patru generatii in urma. Rar cinci generatii si asta doar in Transilvania si in Moldova. Pe cand ungurii, sasii, evreii, chiar tiganii pot sa povesteasca ai cui sunt cu mult mai multe generatii in urma”, a explicat Marcu.

Iata dialogul de joi dintre Nicolicea si Turcescu:

Robert Turcescu: „Vreau sa tineti o sedinta a Comisiei de regulament, prezentati ordinea de zi, prezentati spre aprobare ordinea de zi. Hai sa discutam pe chestiuni regulamentare”.

Eugen Nicolicea: „Ai venit sa faci scandal. Se pare ca nu ai decat niste bile negre azi”.

Robert Turcescu: „Dar mai mari”.

Eugen Nicolicea: „Mai mari, dar tot negre”.

Robert Turcescu: „Asta-i viata!”.

Eugen Nicolicea: „Cu atat mai rau, ne uitam la culoarea fiecaruia”.

Robert Turcescu: „Chiar va invit, dupa sedinta Comisiei de regulament”.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos