Reportaj extrem de critic în presa spaniolă la adresa figurilor politice din PSD care au pus ”Videle pe hartă”!

712

Sistemul de putere construit la nivel local de liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns în atenţia presei internaţionale.

Într-un reportaj extrem de critic la adresa lui Dragnea, ziarul spaniol El Pais arată cum Videle a „luminat” calea pentru un număr fără precedent de înalţi funcţionari ai statului român.

Videle “este în feuda lui Liviu Dragnea, liderul PSD care nu poate guverna, dar, pentru mulţi, e adevăratul lider”, notează publicaţia spaniolă.

Trimisul special al El Pais în orașul Videle, Măría R. Sahuquillo, trece în revista sărăcia lucie din orașul Vioricăi Dăncilă și arată mizele liderului PSD: scăparea de răspunderea în fața justiției.

Unii vorbesc despre favoritism în acest oraş, unde de două legislaturi PSD – care a câştigat alegerile parlamentare din 2016 în întreaga ţară – a devenit puternic. Nici despre nepotism nu vorbesc, notează trimisul ziarului spaniol. „Avem o educaţie excepţională”, spune Cristi, un localnic din Videle, ridicând din umeri. În ultimii ani, de fapt, de când o duzină de bufniţe s-a instalat într-un copac de pe micul bulevard, a apărut legenda că există un „copac al înţelepciunii” la Videle, mai scrie publicaţia, care punctează că lucrurile se văd diferit la Bucureşti.

„Aceasta este în fond o mafie. Membrii guvernului, în plus, sunt marionetele lui Dragnea. Partidul şi el însuşi au ţesut o reţea clientelară din care se adapă mulţi”, punctează Mihai Tudorică, unul dintre fondatorii Rezist, mişcarea care s-a născut cu un an în urmă, cu protestele faţă de reforma judiciară, se mai arată în reportaj.

„Primul ministru şi restul politicienilor importanţi au pus Videle pe hartă”, se mândreşte un alt localnic din Videle, Vali Baban, care a predat geografia ani de zile la şcoala la care a studiat Viorica Dăncilă, potrivit reporterului El Pais. Baban, în vârstă de 63 de ani, locuieşte lângă turnul de apă, care a devenit cea mai populară clădire din Videle. În clădirea ştearsă, cu cinci etaje, construită din ciment gri, au locuit şefa guvernului şi ministrul de Interne. Dăncilă la etajul al treilea, iar Dan, mai jos, notează ziarul spaniol.

Sursa: b1.ro