Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, sa sanctioneze Realitatea Tv cu intreruperea emisiei pentru 10 minute si o amenda de 15.000 de lei, pentru modul in care a relatat despre violentele de la protestul diasporei din 10 august.

Iata cateva dintre declaratiile lui Rares Bogdan si ale invitatilor sai care au fost interpretate de CNA drept incitare la violenta. Culmea este ca Rares Bogdan a facut apeluri insistente ca jandarmii sa nu fie atacati de protestatari.

Rares Bogdan: „Este incredibil, Jandarmeria Romana este in slujba unui infractor, care a fost condamnat”/ „Nu loviti jandarmi, va rog frumos. Nu loviti jandarmii”/ „Jandarmeria s-a comportat ca garda pretoriana a infractorului Dragnea, a incitat incontinuu de la ora 4″/ „Priviti cum ii primesc cei din PSD pe romanii care le dau cinci miliarde anual”

Doru Maries: „Bai, criminalilor, opriti-va! Bai, Dragnea, opreste-te!”

Ion M. Ionita: „Jandarmii au provocat toata seara, au dat non-stop cu lacrimogene”

Oreste Teodorescu: „Eu cred ca se imoune intervetia de urgenta a presedintelui Romaniei. Jandarmii au scapat total de sub control. Acum se intampla exact ce s-a intamplat in 1989. Am identificat provocatori”.

„Represiunea din 10 august continua! Fara precedent, au decis suspendarea emisiei! Abuz fara precedent. Nu am crezut ca voi trai asa ceva! Din cauza relatarilor din data de 10 august, noaptea de 10/11 august si perioada 11-15 august….. SE SUSPENDA emisia RealitateaTv pentru 10 minute, in ziua de 17 ianuarie. INCREDIBIL. Nu imi vine sa cred!

Am fost acuzati de incitare la violenta si dezinformare privind evenimentele din 10 august. Mi s-a spus ca imaginea a ceea ce s-a intamplat in 10 august a fost ‘viciata’ de RealitateaTv si in special de catre mine si invitatii ‘Jocuri de Putere’, Doru Maries, Oreste Theodorescu, Oana Stanciulescu, Grigore Cartianu.

Nu imi vine sa cred, sunt pur si simplu socat! 6 din 11 au votat pentru intreruperea emisiei la propunerea lui Radu Calin Cristea. Pe langa suspendarea emisiei ne-au dat si o amenda de 15.000 de lei!”, a scris pe Facebook Rares Bogdan.

Sursa: Aktual24