REVOLTA SLUGILOR! Doamna profesoara Ecaterina Andronescu ii da nota 4 la purtare sefului PSD – ”Dragnea l-a ales pe Grindeanu fara sa consulte partidul, iar noi l-am votat!”

412

Greșeala președintelui PSD, Liviu Dragnea, în primele șase luni de guvernare a fost că nu a discutat mai mult cu partidul înaintea nominalizării lui Sorin Grindeanu pentru funcția de premier, a apreciat Ecaterina Andronescu.

Vicepreşedintele social-democrat a făcut această declarație la emisiunea „În fața ta”, scrie digi24.ro.

Eu cred că trebuia să discute mai mult decât a fost discutată problema alegerii premierului înainte de a fi nominalizat. Poate că, venind din mai multe părți, veneau mai multe idei. Acum l-am auzit (pe Liviu Dragnea, n.r.) că subiectele acestea vor fi dezbătute pe larg și cu foarte multă aplecare”, a spus Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă este responsabil Liviu Dragnea pentru eșecul desemnării lui Grindeanu pentru șefia guvernului, Andronescu a răspuns: „E greu să spun lucrul acesta într-o manieră extrem de tranșantă. De ce? Pentru că vinovăția, practic, o împărțim toti cei care suntem membrii Comitetului Executiv. Toți l-am votat pe Sorin Grindeanu. Domnul Dragnea l-a ales, noi toți l-am votat”.

Cu o zi înaintea consultărilor de la Cotroceni, social-democraţii decid, astăzi, lista scurtă a candidaţilor pentru funcţia de premier. Nominalizarea urmează să fie votată mâine în Comitetul Executiv.

Ambele nume propuse în iarnă – Sevil Shaideh şi Sorin Grindeanu – au fost selectate fără ca Liviu Dragnea să consulte partidul.