REVOLTATOR! ”Marsul pentru Europa” care celebreaza 60 de ani de la formarea UE s-a lasat cu AMENZI in Piata Victoriei!

415

Cateva zeci de bucuresteni care intentionau sa participe la un mars pentru sustinerea valorilor europene au fost blocati pe un trotuar din preajma Pietei Victoriei. Cativa participanti au acuzat si ca au fost amendati de jandarmi.

Manifestantii s-au intalnit la ora 12.00 in Piata Victoria, unde au eliberat 300 de baloane cu heliu, apoi au incercat sa porneasca in mars spre Piata Universitatii insa au fost blocati de jandarmi. Fortele de ordine le-au reprosat demonstrantilor ca nu au autorizatie, acestia fiind blocati pe un trotuar din preajma Pietei. Ulterior toti participantii au fost legitimati si fortati sa se intoarca in Piata Victoriei, scrie aktual24.ro.

„Marsul pentru Europa” ar fi trebuit sa aiba loc cu ocazia implinirii a 60 de ani de la formarea Uniunii Europene. Manifestatii similare au avut loc in toate capitalele europene.

„Timp de 60 de ani, Comunitatea Europena si apoi Uniunea Europeana au contribuit la asigurarea pacii in Europa, a prosperitatii si progresului. Pentru cei care cred intr-o Europa puternica, unita si democratica, este timpul sa se ridice in picioare. Impotriva nationalismului si populismului. Pentru o Europa a unitatii impotriva diviziunilor si zidurilor din uniune. Pentru o Europa unita, care isi respecta angajamentele de pace, libertate, securitate, prosperitate. Pentru o Europa a solidaritatii si responsabilitatii comune. Pentru o Europa care protejeaza interesele si valorile europene in lume. Pentru o Europa a democratiei, care ofera cetatenilor europeni forta. Pentru o Europa a sperantei, impotriva unei Europe a fricii. Pentru un plan de relansare si desavarsirie a unitatii politice europeane”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Evenimentul este organizat de Platforma Actiunea Civica a Tinerilor (PACT) si comunitatea „Coruptia ucide” in colaborare cu organizatia europeana „We are Europe”.