INTERNATIONAL

REVOLTATOR! Un site de propaganda rusa a unit Romania cu Ungaria: Viktor Orban poarta chipul presedintelui Iohannis!

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a fost confundat cu presedintele roman Klaus Iohannis, de catre o institutie de presa din Rusia, care a incurcat pozele cu cei doi lideri est-europeni, scrie ziare.com.

„Premierul maghiar Orban promite sa sustina Polonia impotriva ‘inchizitiei europene'”, a titrat Russia Today, in articolul sau de sambata seara.

Initial, insa, articolul era ilustrat cu o poza cu Klaus Iohannis, lucru remarcat imediat de cititori.

„In prima imagine este Klaus Iohannis, presedintele roman, si nu premierul maghiar”, scrie cititorul George Manole, fiind completat apoi de un altul: „Nu ar putea sa fie mai falsa (stirea – n.red.), infatiseaza un (om – n.red.) infiorator in loc de Orban”.

Loading...

„Da, este romanul infiorator care s-a vandut catre NATO si planuieste sa cumpere rachete Patriot de 3,9 miliarde de dolari, in timp ce milioane din cetatenii sai traiesc in saracie. Sper ca Orban s-a spalat pe maini dupa intalnire”, comenteaza un altul.

Imaginea a fost ulterior modificata, in jurul miezului noptii, la circa 6 ore de la publicare. Ea a ramas insa in motoarele de cautare si in preluarea altor site-uri – pe daily.news.itthon.ma si NewsJS.

Pe Reddit, un comentator scrie ca „cel putin puneti poza bine. Acela este presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, nu Orban”. I se raspunde, de catre un alt utilizator, ca „Este RT (Russia Today), nu au o reputatie chiar asa buna”.

Si Mirage News, pe contul sau de Facebook, are in continuare imaginea lui Iohannis atasata articolului.

Loading...
Spre TOP