REZULTATE ALEGERI GRECIA: Noua Democratie obtine 29,96 la suta la alegerile legislative dupa numararea a 85 la suta din voturi.

493

Antonis Samaras sustine formarea unui „guvern de uniune nationala”. Partidul Noua Democratie ocupa primul loc la alegerile legislative din Grecia fara a obtine insa majoritatea cu 29,96 la suta dupa numararea a 85 la suta din voturi, conform rezultatelor publicate de Ministerul de Interne.

Noua Democratie obtine 130 de locuri in Parlamentul grec, fiind urmata de stanga radicala Syriza cu 26,65 la suta din voturi (71 de locuri) si partidul socialist Pasok cu 12,46 la suta (33 de locuri).

Partidul neonazist Chryssi Avghi (Zori de Aur) la obtinut 6,92 la suta din voturi ocupand 18 locuri in Parlament.

Antonis Samaras sustine formarea unui „guvern de uniune nationala”

Liderul dreptei grecesti, Antonis Samaras, a facut apel duminica catre toate partidele pro-euro sa formeze un „guvern de uniune nationala” condus de partidul sau dupa ce a castigat alegerile legislative, conform primelor estimari oficiale.

„Facem apel catre toate fortele politice care sustin obiectivul mentinerii tarii in zona euro (…) sa participe la un guvern de uniune nationala”, a declarat Samaras in prima sa conferinta de presa dupa scrutin in mijlocul unei multimi de sustinatori. „Tara nu are timp de pierdut”, a adaugat acesta.

Dreapta s-ar clasa pe primul loc, dar fara sa obtina majoritatea, cu un scor cuprins intre 28,6% si 30% din voturi, obtinand astfel aproximativ 127 de mandate din totalul de 300 cate numara Parlamentul elen. De asemenea, Syriza ar obtine un scor cuprins intre 27 si 28,4%. La inchiderea urnelor, un sondaj al aceluiasi institut credita dreapta cu un avans de doar 0,5% in fata rivalului sau de extrema stanga.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos