Risc de cutremur pe lista PNL! Nu este exclusa scoaterea lui Busoi de pe lista de eligibili si debarcarea sa din fruntea filialei Bucuresti!

199

Lista PNL cu eligibili pentru alegerile europarlamentare ar putea suferi transformari. Un troc incheiat intre liderul PNL, Ludovic Orban, si unul dintre liderii importanti de filiale nu a fost respectat. Mai mult, modul in care organizatia in cauza intelege sa sustina eforturile premergatoare de campanie a provocat recent noi atacuri din partea conducerii centrale.

PNL se afla in plina campanie pentru strangerea semnaturilor de sustinere necesare pentru alegerile din 26 mai. Termenul pentru depunerea candidaturilor la alegeri este 28 martie. Conducerea PNL a fixat ca obiectiv pentru filiale adunarea a putin peste un milion de semnaturi. Fiecare filiala are obligatia sa adune 8% din totalul persoanelor cu drept de vot inscrise pe listele electorale permanente la nivelul fiecarui judet.

Ieri, in cadrul sedintei Biroului Executiv al PNL s-a facut socoteala. Deocamdata s-au strans 800.000 de semnaturi. Codasa clasamentului este organizatia PNL Bucuresti, cu doar 65.000 de semnaturi din totalul de 150.000 fixate. Motiv suficient de imputari reciproce intre conducerea partidului si liderul filialei bucurestene, europarlamentarul Cristian Busoi.

„Busoi s-a plans in sedinta ca sarcina este imposibil de indeplinit de vreme ce la ultimele alegeri, PNL Bucuresti a obtinut 50.000 de voturi si ca nu are de unde sa scoata cele 150.000 de semnaturi”, ne-au explicat surse din PNL.

Remarca liderului PNL Bucuresti a provocat atacul unor colegi de partid. Starnit, vicepresedintele Florin Roman a reprosat lipsa de rezultate a filialelei PNL Bucuresti din ultimii ani, punandu-le in balanta cu pretentiile la functii si candidaturi ale liberalilor din Capitala.

„L-a luat chiar peste picior pe Busoi, propunandu-i acestuia o derogare de la termenul limita de 25 martie, pana pe 28, pentru a-i oferi acestuia posibilitatea sa atinga targetul fixat. Nici Orban nu l-a iertat, reprosandu-i lipsa de afise, corturi si bannere cu PNL pe care a constatat-o in Capitala”, ne-au mai spus sursele citate.

Ludovic Orban a dat astfel dreptate criticilor. Si ar avea destule motive pentru acest lucru. Potrivit intelegerii initiale discutate si convenite cu Orban, Cristian Busoi ar fi trebuit sa anunte retragerea din calitatea de lider al organizatiei dupa validarea sa drept candidat pe lista scurta in ultimul BPN. in loc de asta, liderul PNL Bucuresti a venit cu o alta varianta.

„Pentru ca voi fi implicat si in campania electorala nationala, nu doar in cea din Bucuresti, am delegat prim-vicepresedintelui Alexandru Nazare prerogativele de presedinte al PNL Bucuresti pe perioada precampaniei si a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare”, anunta Busoi pe Facebook.

Potrivit unor surse din PNL Bucuresti, Busoi a preferat aceasta aleternativa, nemultumit de faptul ca a fost plasat pe locul 9 pe lista PNL, el preferand un loc mai sus, care sa-l scuteasca de emotia redistribuirii mandatelor de eurodeputat in cazul in care partidul obtine un scor mai modest la alegerile din mai. De altfel, la votul din BEX, Busoi a preferat sa nu voteze lista si s-a abtinut atunci cand s-a trecut la validarea ordinii candidatilor in sedinta BPN. Mai mult, la conferinta de prezentare a garniturii de candidati pentru europarlamentare, liderul PNL Bucuresti a preferat sa absenteze, lasandu-l pe Orban sa-i prezinte cv-ul in fata presei in lipsa sa.

Toate aceste lucruri, dar si pasivitatea organizatiei PNL Bucuresti au infuriat conducerea din Modrogan. Potrivit surselor citate, daca aceasta stare de lucruri va persista, nu este exclusa scoaterea lui Busoi de pe lista de eligibili si debarcarea sa din fruntea filialei inainte de vreme, nu dupa alegerile prezidentiale, cand era planificat acest lucru.

Sursa: Stiripesurse