Rise Project da in vileag ”reteaua infractionala” construita de Dragnea in Teleorman: bani publici, lucrari fictive, licitatii trucate, donatii la PSD si sfere de influenta!

336

Rise Project a publicat joi seara un raport al serviciului secret din Ministerul de Interne din care reiese ca Liviu Dragnea ar fi construit in judetul Teleorman o „retea infractionala compusa din persoane cu putere de decizie in judet” prin care se fraudau fonduri europene si guvernamentale.

Conform sursei citate, in documentul din 2011 intitulat „Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman” se vorbeste pe larg despre afacerile desfasurate de respectiva retea cu bani publici: lucrari fictive, licitatii trucate, donatii la PSD, relatii si sfere de influenta.

De asemenea, este primul document oficial in care Liviu Dragnea figureaza ca „detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”, despre afacerile careia s-a tot scris in presa in ultimii zece ani. Liviu Dragnea a negat mereu ca ar fi avut vreo legatura cu Tel Drum.

Ofiterii de informatii au identificat si un anumit mod de operare, care ar fi generat evaziune fiscala. Ei sustin ca din retea faceau parte functionari, jurnalisti, rude si alti apropiati ai lui Liviu Dragnea, printre care si fosta sa sotie Bombonica.

Chestorul Liviu Popa, fost sef al Politiei Romane in 2011, a declarat ca documentul este autentic.

In context, jurnalistii de la RISE Project reamintesc ca in urma cu o luna PSD a modificat legea scotand complet serviciul secret DGPI de sub controlul CSAT si aducandu-l sub directa autoritate a ministrului de Interne Carmen Dan, o colaboratoare veche si foarte apropiata a lui Liviu Dragnea.

Coincidenta sau nu, redactia RISE Project a fost vizitata joi, inainte de publicarea articolului, de inspectori ANAF. Subiectul a generat un urias scandal public.