Rise Project, prima dezvaluire din valiza Tel Drum! Sotul sefei CSM a incasat 15.000 de lei de la corporatie!

376

Jurnalistii de la Rise Project au publicat luni primul articol cu continutul valizei primite de la un taran din Teleorman. Imediat, site-ul a picat. In continuare primele informatii din articolul „C-O-N-t-I-N-U-T-U-L”. Potrivit sursei citate, in hard-disk-ul extern se afla toate documentele din computerul Nicoletei Pene – directorul comercial al Tel Drum.

Primul articol face referire la Nicoleta Pene (foto) – responsabila cu banii firmei Tel Drum si apropiata lui Petre Pitis. Pe LinkedIn ea se descrie directorul comercial al Tel Drum.

Jurnalistii de la Rise Project mai scriu ca ea a venit in Tel Drum „ca un nimeni” si ca ascensiunea ei este „de domeniul fantasticului”, iar apoi a ajuns sa „taie si spanzure”.

Nicoleta Pene a adus-o in Tel Drum si pe sora ei – Florentina Biolan – „ocupata cu modellingul si cu o intriga amoroasa in Mexic”. Sotul Nicoletei Pene – Ionut Dacian – a fost director de mecanizare in Tel Drum pana in 2014. Dupa ce s-a angajat la RAR Teleorman, el a omis sa completeze in declaratia de avere ca sotia lui lucreaza la Tel Drum.

Contabilul gruparii Dragnea
Potrivit organigramelor firmei, Nicoleta Pene este mana dreapta a lui Petre Pitis, directorul general al Tel Drum.

„Femeia este contabilul de incredere al gruparii Dragnea”, mai spun cei de la Rise Project, care precizeaza ca informatiile din biroul acesteia se regasesc in hard-ul negru intrat in posesia lor.

Potrivit documentelor, Nicoleta Pene nu controleaza doar intrarile si iesirile din Tel Drum, ci si din afacerile fiului lui Dragnea – Valentin stefan Dragnea – si ale ale finului liderului PSD (Zooveg, InterFrigo, Romcip – Ferma Salcia, Agrotrust).

In trecut, jurnalistii de la RiseProject.ro au publicat o investigatie in care sustin ca Mihai Slavescu Putineanu, finul lui Liviu Dragnea, a facut plati catre firma de consultanta a lui Radu Tudor, realizatorul Antena 3.

Jurnalistii mai scriu ca din Tel Drum „traieste toata lumea”: familia Dragnea, cumnatii, cumetrii, soferii lor, fruntasi din filiala PSD si oameni-cheie din institutii.

„Banii vin de la stat si ruleaza in industriile locale generate de activitatile Tel Drum: asfaltari, imobiliare, agricultura, zootehnie, vanatoare, media si alimentatie publica”, precizeaza Rise Project.

Jurnalistii de la Rise Project au precizat ca au intrat si in posesia multor fotografii, multe dintre ele trimise intre Nicoleta Pene si Petre Pitis. De altfel, ei sunt si prieteni de familie si pastreaza „pozele lui seful” din Cuba, adica Petre Pitis.

Nicoleta Pene nu este doar angajata a firmei din Teleorman, ci a intrat „in combinatie”. Mama acesteia „primeste pe card sume cu zerouri mai multe decat in telenovelele turcesti”.

Sotul sefei CSM, avocat, a primit bani de la Tel Drum cand aceasta era judecator la ICCJ
Gil Vasile, sotul sefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu, care este avocat specializat in comercial, nu pledeaza, are birou in Bucuresti si proprietati in Teleorman, a incasat de la Tel Drum 15.200 de lei.

Prin borderoul de plati Tel Drum l-am intalnit pe Gil Vasile, sotul sefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu. Este avocat specializat in comercial, nu pledeaza, are birou in Bucuresti si proprietati in Teleorman, scriu jurnalistii de la Rise Project.

Cecul valoreaza 15.200 de lei si a fost emis de corporatie in septembrie 2015, sub semnatura executivului Petre Pitis. Atunci, sotia sa, Simona Marcu, era judecator la inalta Curte de Casatie si Justitie. A devenit presedinta CSM pe 5 ianuarie 2018, adauga Rise Project.

Ei remarca faptul ca public, judecatoarea Marcu s-a facut remarcata cu doua interventii notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazar ca urmare a declaratiilor impotriva OUG 13 si sprijina legile justitiei in forma propusa de PSD, arata Digi24.

#TeleormanLeaks. Ce contine valiza
Un hard negru in care a fost salvat tot continutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum – adica Nicoleta Pene.

Informatie financiara: mii de facturi, contracte, bilanturi, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantoma, extrase de cont, ordine de plata, documente personale ale unor interpusi, rapoarte de audit, tabele contabile etc.

14.800 de foto si video de la evenimentele companiei cu personajele gruparii si standardul lor de viata, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discutii – majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane.

54.710 mailuri + atasamentele de pe adresa de serviciu

O tableta Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a apartinut directorului general Tel Drum, Petre Pitis.

Peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, intamplari din firma si momente de familie

Agenda cu 980 de numere de telefon stranse in ultimii ani: „Basescu”, „Hrebe”, „Dancila”, „Banicioiu”, „Pieleanu” etc. Unul se remarca, scris cu pauza intre majuscule: „L I V I U”.

E-mailurile de pe adresa de serviciu a managerului.

Un stick de memorie burdusit cu informatii de lucru, ale unei sefe de gestiune din Tel Drum.

Sute de procese verbale cu lucrari edilitare receptionate si fotografii din companie.

Peste o mie de hartii:

Copii de pe documente personale ale familiei Dragnea

Planurile detaliate ale unei proprietati-mamut din Alexandria

Facturi pentru necesitati private, achitate de Tel Drum

Evidente contabile paralele structurate pe grup

Registre de vanatoare pentru domeniile controlate de corporatie

Documentele firmelor-satelit care scot bani din Tel Drum

Tranzactii cu furnizori, cereri de oferte, corespondente tiparite,

Desfasuratoare bancare ale mai multor companii

Bilete de avion, pliante din excursii, rezervari, chitante de hotel

Notite scrise de mana cu cheltuieli urgente si socoteli