Rise Project. TeleormanLeaks. Gruparea „Dragnea” joaca la intimidare. Jurnalistii de investigatii sunt amenintati cu amenzi de 20 de milioane de euro! Reactia lui Dragnea!

191

Jurnalistii de la Rise Project anunta ca impotriva lor a fost demarat o operatiune de intimidare din partea de Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. ANSPCP este condusa de un „om cu vechime in PSD”.

„Gruparea ‘Dragnea’ incearca sa intimideze RISE Project invocand legislatia europeana, dupa ce ei insisi au fost acuzati ca ar fi furat bani europeni.

Astazi, prin aceasta notificare, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) ne solicita divulgarea surselor in cazul #TeleormanLeaks si informatii despre toate datele pe care le detinem.

ANSPCD mai ameninta cu penalitati de 20 de milioane de euro in caz ca nu furnizam acces la sistemele noastre informatice.

Institutia este condusa de Ancuta Opre, numita de Senat si urmarita penal la DNA pentru abuz in serviciu comis intr-o functie anterioara. Mai precis, Opre este acuzata ca ar fi supraevaluat proprietati cand era sefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P.), intr-un dosar celebru – https://bit.ly/2DuyB5k.

Presdinta Ancuta Opre, om cu vechime in PSD, a fost colega la ANRP cu George Balaiti, cel care semneaza solicitarea catre RISE. Balaiti a lucrat inainte la serviciul de comunicare al PSD si e acum sef serviciu control operatori in cadrul ANSPCP.

RISE este un centru independent de investigatii de presa, afiliat organizatiilor internationale de profil, iar demersurile noastre sunt intreprinse exclusiv in interes public”, anunta Rise Project pe Facebook.

Rise Project a mentionat ca dezvaluirile vor continua.

Reactia lui Dragnea

„Nu lucrez la aceasta autoritate, habar nu am de demersul facut de aceasta institutie, asa ca nu am ce sa comentez”, a comentat Dragnea aceste informatii.