Robert Sighiartau, PNL: Actuala guvernare sacrifica viitorul pe termen mediu! Din nefericire, platim cu totii amatorismul si reaua credinta a acestor guvernanti vremelnici

107

Investitiile si exporturile isi continua trendul de scadere, negativ, potrivit datelor prezentate astazi de Institutul National de Statistica. De asemenea, constructiile au avut un impact negativ la cresterea PIB (-0,2%), ca urmare a reducerii volumului lor de activitate cu 4,6%, dupa primele noua luni ale anului.

Specialistii avertizeaza mereu ca o prabusire a sectorului constructiilor e urmata de o criza economica, pe care nu si-o doreste nimeni, dar daca deciziile proaste vor continua, prin taierea banilor pentru investitii, lucrurile se pot inrautati. Sectorul imobiliar e in scadere de mai multe luni.

Cresterea economica livrata ca un mare succes al guvernarii PSD-ALDE se bazeaza, in cea mai mare masura, pe consumul gospodariilor. Nici acest indicator nu ne bucura, fiindca produsele achizitionate sunt realizate din importuri intr-un procent foarte mare. Cu alte cuvinte, cererea noastra de produse alimenteaza economiile altor tari.

Taierea banilor pentru administratiile locale a avut ca efect incetinirea dezvoltarii oraselor care au mizat pe investitii publice si care au bugete pentru dezvoltare mai mici.  Atat Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP), cat si Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE) au revizuit deja in scadere cresterea economica pentru anul 2018, ultimele date fiind nefavorabile economiei noastre.
Actuala guvernare sacrifica viitorul pe termen mediu, prin alocarea resurselor catre cheltuieli si asistenta sociala, sustinute prin imprumuturi deja foarte scumpe. Este o politica iresponsabila, populista, socialista, care va avea viata scurta. Din nefericire, platim cu totii amatorismul si reaua credinta a acestor guvernanti vremelnici, arata intr-un comunicat de presa deputatul liberal Robert Sighiartau.