Roberta Anastase va ataca la Curtea Constitutionala decizia de revocare a presedintelui Camerei

507

Decizia de revocare din functia de presedinte al Camerei Deputatilor va fi atacata de Roberta Anastase,  la Curtea Constitutionala.

„Iata ca ceea ce era de asteptat sa se intample s-a intamplat, in sensul in care in sedinta Camerei Deputatilor s-a propus si acceptat de catre plen revocarea presedintelui Camerei Deputatilor. Aceasta interventie a mea nu este o interventie in apararea persoanei Roberta Anastase, ci in apararea institutiei presedintelui Camerei Deputatilor„, a spus deputatul PDL.

Ea a repetat cele aratate de deputatul Ioan Oltean, si anume ca, dupa cele doua Birouri Permanente de marti, nu a existat nicio solicitare adresata presedintelui Camerei Deputatilor pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a institutiei in aceeasi zi, avand pe ordinea de zi revocarea presedintelui Camerei.

„Nu s-a mai indeplinit o alta conditie procedurala, anume aceea de a fi publicata aceasta convocare in Monitorul Oficial. Nici la aceasta ora nu exista publicata in Monitorul Oficial convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Revocarea s-a facut pe baza uni raport primit de la Comisia juridica. Aceasta s-a intrunit in sedinta, a luat in discutie o sesizare facuta acum cateva luni de zile asupra unei sedinte pe care eu nu am condus-o”, a adaugat Anastase.

Ea a precizat ca nu exista nici in Regulament, nici in Statutul deputatilor si senatorilor prevederea revocarii, ca sanctiune, deci cei de la Comisia juridica nu ar fi putut sa propuna revocarea presedintelui Camerei Deputatilor.

„Suntem intr-o situatie foarte grava, asistam la un plan bine pus la punct si daca ne uitam numai la ceea ce s-a intamplat azi, la revocarea presedintelui Senatului, la revocarea Avocatului Poporului si iata, revocarea presedintelui Camerei Deputatilor putem sa constatam ca este un atac grav la institutiile democratice din Romania. Pe termen lung, consecintele sunt unele foarte grave si sunt convinsa ca lucrurile nu se vor opri aici, ci ele vor continua in aceeasi serie de ilegalitati. Este datoria mea sa ies si sa apar institutia presedintelui Camerei Deputatilor in continuare, in sensul de a ataca la Curtea Constitutionala aceasta hotarare a Camerei Deputatilor„, a incheiat fostul presedinte al Camerei Deputatilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos