Romania a devenit cu ajutorul PSD campul de lupta al interlopilor! Autorul moral al crimelor care au ingrozit Romania este PSD: Partidul a scos din puscarii, in ultimii ani, peste 7000 de violatori, criminali si talhari!

522

Deputatul PNL Florin Roman a formulat o interpelare parlamentara adresata ministrului Justitiei Ana Birchall pentru a fi aflate datele criminale ale recursului compensatoriu.

Raspunsul arata o situatie extrem de ingrijoratoare:

La data de 18 septembrie, nu mai putin de 21.049 detinuti au fost eliberati mai repede din puscarie, in baza legii recursului compensatoriu. Din cei eliberati, 7003 detinuti au fost initial incarcerati pentru fapte extrem de grave, precum crima, viol, talharie, coruptie etc. In acest moment, circula liberi pe strazile Romaniei: 943 criminali, 110 infractori condamnati pentru act sexual cu un minor, 2300 de detinuti eliberati mai repede dupa ce au comis fapte de talharie, dar si 35 de persoane incarcerate pentru mita. ingrijorator este si numarul violatorilor lasati in libertate, nu mai putin de 634. Din totalul celor eliberati mai devreme din penitenciare, 1877 persoane au fost incarcerate din nou, fie pentru ca au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate in alte dosare. Cel mai grav este insa ca nu mai putin de 507 infractori eliberati au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri si omor calificat; 357 au comis noi talharii; iar 47 au violat din nou!

Fata de luna iunie, numarul celor eliberati mai repede de guvernul PSD a crescut cu 3000. Dupa tragedia de la Caracal, premierul Dancila promitea cu voce grava, inasprirea pedepselor si detentie pe viata pentru criminali. Toate aceste declaratii au ramas vorbe. Mai mult decat atat, guvernul Dancila a blocat abrogarea recursului compensatoriu.

PNL solicita PSDancila abrogarea in regim de urgenta a recursului compensatoriu. Solicitam totodata discutarea in regim de urgenta a proiectelor depuse de PNL in parlament, pentru sistemul de gasire urgenta a copiiilor disparuti, pentru detentie pe viata pentru cei care ucid femei gravide si copii, introducerea bratarilor electronice. Fiecare ora de intarziere inseamna noi drame pe strazile Romaniei, unde nimeni nu mai este in siguranta!”.

Documentele pe larg aici.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos