Romania pare o tara blestemata sa fie condusa de niste oameni cu o moralitate mai mult decat indoielnica. In anul centenarului cinstim hotia si coruptia pentru ca oamenii din fruntea statului sunt generosi cu faradelegea.

Cum motiveaza acestia o amnistie

Liviu Dragnea: „Se vorbeste in spatiul public de foarte mult timp de a se gasi o solutie sau un pachet de solutii sa se repare nenorocirile care au fost generate de implicarea serviciilor in justitie, de implicarea procurorilor in instante si de rezultatele odioase ale acestor protocoale ilegale si neconstitutionale. Pentru mine si pentru noi, ca partid, ideea unei amnistii nu este o iluzie juridica”.

Calin Popescu Tariceanu: „Avand in vedere gravele excese si abuzuri care s-au petrecut in trecut la nivelul DNA, prin care procedurile judiciare au fost grav viciate, avand in vedere ca multe din anchetele care s-au facut de catre Parchete s-au facut pe baza ascultarilor telefonice ilegale, pe baza protocoalelor secrete ilegale si neconstitutionale, sigur ca se impune o masura – as spune – mai degraba reparatorie”.

Tudorel Toader: „In istoria dreptului penal au fost relativ multe acte de clementa referitoare la amnistie, referitoare eventual si la gratiere. (…) Acum, sigur, ca suntem in Anul Centenar, legiuitorul ar putea fi generos din aceasta perspectiva”.