România, cu sănătatea la pământ! Otrăviți cu minciuni PSD-iste, angajații sistemului sanitar anunță o GREVĂ GENERALĂ!

416

Probleme mari pentru Guvernul lui Mihai Tudose. România riscă un blocaj total. Se anunţă proteste masive în sănătate. Membrii Federaţiei sindicale Sanitas au ieşit astăzi în stradă, pichetând sediul Ministerului Muncii, dar nu vor să se oprească aici.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt: eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice, acordarea sporurilor pentru condiţiile de muncă întregului personal, inclusiv tehnic şi administrativ, şi aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială începând cu 1 martie 2018. Între timp, reprezentanţi ai Sanitas şi ai Ministerului Sănătăţii au discutat pe marginea ordinului privind reglementarea sporurilor acordate în sistemul sanitar.

„Din păcate, Guvernul României continuă politica de lipsă de dialog social real. Astăzi, la Ministerul Sănătăţii, pe ordinea de zi a fost acest celebru regulament de sporuri pentru sectorul sanitar şi de asistenţă socială. Ne-am menţinut poziţia iniţială, şi anume aceea de cerere a retragerii acestui regulament de pe ordinea de zi, pentru că el nu poate fi elaborat în condiţii de echitate pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar. Se pare că Guvernul României îşi asumă acest regulament, deşi vedeţi şi dumneavoastră nemulţumirea tuturor categoriilor profesionale din sistemul sanitar.”, spune prim-vicepreşedintele Sanitas, Iulian Pope.

Federaţia Sanitas a anunţat că va continua acţiunile de protest miercuri la Ministerul Sănătăţii, iar vineri în faţa sediului Ministerului de Finanţe. La 19 octombrie, va fi organizat un miting şi un marş de protest, după care Consiliul Naţional va decide data la care Federaţia Sanitas va declanşa greva generală în sistemul sanitar, conform sursei citate.

Sursa: stiripesurse.ro