Mai mult

  Romania, dupa primele 6 luni de guvernare a PSD, se indreapta catre un ”DEZASTRU INEVITABIL”! Avertismentul unui economist: ”Vom experimenta foarte curand o criza similara cu cea din 2008-2010!”

  9,534FaniÎmi place

  Fostul economist sef al ING Bank, Florin Citu, in prezent senator din partea PNL, a dat publicitatii luni o analiza economica a primelor sase luni de guvernare a PSD. Concluziile sunt devastatoare: „Dezastrul este inevitabil”, scrie aktual24.ro.

  Citu arata in analiza sa ca „programul de guvernare al PSD reprezinta garantia ca Romania va experimenta foarte curand o criza similara cu cea din perioada 2008-2010.

  Majoritatea masurilor din programul de guvernare influenteaza economia Romaniei in asa fel incat dezastrul este inevitabil. Cresterea cheltuielilor publice mult mai rapid decat dinamica PIB-ului, in special datorita salariilor, a ajutoarelor sociale si a subventiilor, concomitent cu cresterea costului cu forta de munca si a numarului controalelor ANAF, duc inevitabil la deficite publice mai mari, datorie publica mai mare, somaj si economie la negru”, scrie Citu in analiza „Starea Romaniei dupa 6 luni de guvernare rosie„.

  Economistul a desfiintat si legea salarizarii, aprobata recent de Parlament, despre care crede ca va avea un impact negativ major asupra dezvoltarii economiei.

  „Atat in forma actuala, dar si dupa implementarea legii salarizarii unitare, Romania are cel mai mare procent din UE al cheltuielilor cu salariile in veniturile fiscale. Altfel spus, cei mai multi bani din taxe, impozite, accize se duc pe salarii. Acest lucru este inteles si stiut de agentii economici si din acest motiv vedem prabusirea investitiilor prezentata in graficul anterior.

  Legea salarizarii unitare reprezinta cel mai mare cost, aproximativ 70 miliarde de lei in plus, pentru societate si implementat in cel mai grabit si netransparent mod. Ridica procentul cheltuielilor cu salarii si ajutoare sociale de la aproximativ 70% la aproximativ 90% in 2020, cel mai mare nivel din UE.

  In aceste conditii este aproape imposibil de estimat de unde vor aparea banii pentru investitii in economie si mai ales la ce costuri. In primele 6 luni de guvernare, PSD a taiat investitiile, nu a inceput niciun proiect major de infrastructura si a atras zero fonduri UE. Acesta este efectul principal al legii salarizarii unitare”, a mai aratat Citu.

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...