”România în beznă. PSD fură curent” Opoziția trage un semnal de alarmă privind creșterea galopantă a prețului la energie electrică și cere DEMISIA ministrului Toma Petcu!

443

Opoziția a pregătit o nouă moțiune simplă împotriva unui membru al Guvernului Tudose. Liberalii vor depune marți, la Camera Deputaților, o moțiunea intitulată „România în beznă. PSD fură curent”, împotriva ministrului Energiei, Toma Petcu.

„Astăzi, în ședința Biroului Executiv s-a luat decizia de aprobare a textului moțiunii simple pe Energie, intitulată „România în beznă. PSD fură curent”. (…) Facem un apel parlamentarilor care au conștiință să voteze săptămâna viitoare. Vom depune (moțiunea – n.r.) marți, la ora 12,00, înaintea votului final. Săptămâna viitoare, cred că luni probabil, se va dezbate și marți va fi votul final”, a declarat vicepreședintele PNL Virgil Popescu.

Liberalii cer ca Toma Petcu să demisioneze din funcția de ministru al Energiei, pe care îl acuză, printre altele, de creșterea ”alarmată” a prețului energiei electrice.

„Vrem să tragem un semnal puternic de alarmă și cerem demisia și demiterea ministrului Toma Petcu pentru mai multe lucruri, în principal pentru creșterea galopantă și alarmantă a prețului la energie electrică. Ne vom trezi în plină iarnă că populația va trebui să plătească mai mult, poate ne vom trezi în iarnă cu probleme în alimentarea cu energie electrică, după cum ați văzut săptămâna trecută în București au fost avarii foarte puternice. În comisia ANRE de săptămâna trecută, toată lumea a văzut că sunt probleme în asigurarea stocurilor de gaze naturale pentru populație. Furnizorii au venit și au tras un semnal de alarmă. Ne-am uitat pe hotărârea de Guvern și stocurile sunt mult mai mici decât anul trecut. Asta înseamnă că Guvernul este inconștient. Nu poți într-o iarnă care se anunță mai grea să asiguri stocuri mai mici decât dacă cumva nu ai un interes să provoci o nouă criză a gazelor, să provoci o criză a gazelor care nu poate să ajute decât importul de gaze și un import scump pentru că nimeni nu-ți vinde gaze ieftine în condițiile în care tu ai criză în țară, gaze rusești de la Gazprom”, a declarat Popescu.

Acesta a mai subliniat că în textul moțiunii este criticată și „politizarea excesivă a companiilor din energie”.

„S-au pus tot felul de oameni, am dat și în comisiile reunite ale Parlamentului celebre exemple, precum cel al domnului Gabriel Gheorghe, care habar nu are nimic cu domeniul energiei și l-am pus la ANRE. De asemenea, Nuclearelectrica ni se pare că în momentul de față este o vulnerabilitate cu managementul pe care îl are. Acolo se întâmplă lucruri ciudate”, a mai spus Virgil Popescu.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos