România, raiul hoților! Deputatul PSD Cătălin Rădulescu dă din casă: ”Trebuie să punem un prag mare. Sunt propuneri și cu un milion de euro!”

426

Ordonanța de Urgență 13, cea care a scos în stradă mai bine de 600.000 de oameni la începutul anului, revine sub o formă chiar mai dură. Au avut grijă de asta deputatul PSD Cătălin Rădulescu și alți 38 de aleși ai aceluiași partid.

Proiectul de lege depus la Parlament de aceștia prevede, printre altele: prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu, pedepse mai mici pentru darea și luarea de mită, dezincriminarea luării/dării de mită și a traficului de influență dacă faptele au fost comise ”pentru altul” și ispășirea la domiciliu a pedepselor cu închisoarea mai mici de trei ani.

”Observ o inflamație inutilă. La aceste proiecte nu a lucrat Cătălin Rădulescu, ci au lucrat foști judecători de mare marcă, foști procurori, avocați de prestigiu din România și au acordul inclusiv a asociaților primarilor din România și președinților de Consilii Județene”, susține Rădulescu.

Acesta mai afirmă că abuzul în serviciu este dezincriminat în majoritatea statelor și că, oricum, Comisia de la Veneția ne-a spus că trebuie să punem un prag mare.

”Abuzul în serviciu, în marea majoritate a țărilor este dezincriminat, în alte țări este incriminat, Comisia de la Veneția ne-a spus că trebuie să punem un prag mare. Trebuie să vedem până unde vom merge cu incriminarea penală la abuzul în serviciu. Sunt propuneri și cu un milion de euro și cu 100 mii de lei și cu 200 de mii și cu 500 mii de euro”, a argumentat deputatul PSD.

Opoziția, însă, consideră inacceptabilă stabilitarea unui prag.

”Înseamnă că tot ce este sub acest prag este nesancționabil, prin urmare cei care sunt chemați să gestioneze interesul public pot produce prejudicii de 100 de mii, de 150 de mii de euro ceea ce este de neconceput, este inacceptabil”, a declarat deputatul PNL Cătălin Predoiu, citat de Digi24.

Achitări şi clasări de dosare, asta susţine Opoziţia că se va întâmpla dacă propunerea lui Cătălin Rădulescu va deveni lege.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos