România, "sprijinită în lupta împotriva corupţiei"

253

Astăzi, 11:43
Comentează add

de Răzvan Stancu

România este sprijinită de instituţiile europene în lupta împotriva corupţiei, a afirmat, miercuri, în parlamentul de la Bucureşti, preşedintele PE, Martin Schulz.

razvan-stancu

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Foto: Reuters.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a afirmat, astăzi, în faţa camerelor reunite ale parlamentului României că ţara noastră nu a finalizat încă procesul de reformă şi că mai este mult de luptat cu corupţia.

Oficialul european a precizat că acestea sunt şi motivele pentru care Comisia Europeană a decis să suspende trei dintre cele mai importante programe operaţionale.

„Această decizie se ia ca urmare a gravelor deficienţe înregistrate în procesul de acordare a contractelor de licitaţie publică şi la administrarea acestora. Este o veste foarte greu de digerat, care, însă, arată faptul că procesul de reformă nu a fost finalizat”, a spus Martin Schulz.

Potrivit oficialului european, România nu a finalizat lupta împotriva corupţiei, dar va fi sprijinită în acest demers de instituţiile UE.

„Nici lupta împotriva corupţiei nu a fost finalizată, dar vreau să vă asigur că nu sunteţi singuri în această luptă, dumneavoastră, parlamentari, dumneavoastră, membrii ai guvernului. Instituţiile Uniunii Europene, Parlamentului European vă susţin, Uniunea Europeană este mai mult decât un spaţiu economic, noi reprezentăm o comunitate de valori, democraţia, statul de drept, drepturile omului, drepturile fundamentale şi drepturile minorităţilor naţionale”, a declarat preşedintele PE.

Martin Schulz a amintit de aderarea, în urmă cu cinci ani, a ţării noastre la UE, prin care „România a scăpat de o dictatură brutală, a revenit în mijlocul familiei europene, a trecut de la dictatură la democraţie, de la economia socialistă catastrofală la economia de piaţă”.

Preşedintele Parlamentului European va fi primit, tot astăzi, de către preşedintele României, Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, şi va avea întrevederi cu miniştrii de externe şi afacerilor europene.

Taguri:
PE, Martin Schulz, parlament, Comisia Europeană

Citește mai multe articole
de Răzvan Stancu

Articole cu teme similare:

  • România riscă „pierderea unor fonduri europene”
  • Programe cu fonduri UE, „în pericol”
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos