România sub cod roșu! Codrin Ștefănescu are speranțe uriașe de la candidatul PSD la prezidențiale: ”Îl va bate în alegeri drepte și corecte pe Iohannis!”

526

Preşedintele Klaus Iohannis este obligat de lege să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA, pentru că în caz contrar se va declanşa un conflict juridic de natură constituţională, iar CCR va constata că şefa DNA este revocată.

Declaraţia a fost făcută la RFI de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu. El spune că formaţiunea sa nu-l va suspenda pe Iohannis, dacă acesta refuză să o revoce pe şefa DNA. Social-democratul susţine că subiectul suspendării preşedintelui Klaus Iohannis nu a fost discutat în PSD.

În opinia lui Codrin Ştefănescu, un eventual refuz al preşedintelui de a o revoca pe Kovesi nu ar fi motiv de suspendare a şefului statului: „Speranţa noastră este ca anul viitor candidatul PSD să-l învingă în alegeri drepte şi corecte pe Iohannis. Asta este miza cea mare şi asta credem toţi. Deci într-o competiţie democratică şi normală, nu cu suspendări şi cu astfel de acolade. Nu vom câştiga alegerile aşa. Vrem să le câştigăm corect şi sunt convins că le vom câştiga cu viitorul nostru candidat”.

„Vor fi comentarii foarte acide, probabil, în spaţiul public şi o să fie o nemulţumire generală şi vor fi reacţii politice, dar ăsta nu este un motiv pentru suspendare, din punctul meu de vedere, dar vă spun, aşa ceva noi n-am discutat în partid”, spune secretarul general adjunct al PSD.

„Noi la anul vom avea un candidat, care-l va bate în alegeri pe Iohannis, care în momentul de faţă se poziţionează în mod total şi pe faţă cu statul paralel, demonstrând încă o dată că este ţinut în frâu”, afirmă el.

Codrin Ştefănescu susţine că „preşedintele este obligat de lege să o revoce pe Kovesi, pentru că în caz contrar se va declanşa un conflict juridic de natură constituţională, iar CCR va constata că şefa DNA este revocată”.

Sursa: rfi.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos