România trasă în hora incompetenței de cele trei guverne PSD: 84,39% din măsurile promise în programul de guvernare sunt încă nerealizate!

320

Asociatia Funky Citizens a monitorizat cu atentia realizarea proiectelor prezentate de PSD in campania electorala si ajuns la concluzia ca aproximativ 85% dintre acestea nu au fost indeoplinite dupa un an de prezenta la Palatul Victoria.

Funky Citizens deruleaza un program intitulat Guvernometru, prin care urmareste stadiul indeplinirii promisiunilor PSD. „In contextul votului in Parlament pentru un nou guvern PSD-ALDE, echipa Factual si expertii nostri au trecut prin masurile Programului de guvernare cu care acestia au castigat alegerile din 2016 si cu care si-au confirmat majoritatea parlamentara”, informeaza Funky Citizens.

Astfel, dupa un an de guvernare, PSD si-a indeplinit doar 9,37% dintre promisiuni, a realizat partial 6,24% in timp ce 84,39% sunt nerealizate.

Screen Shot 2018-01-30 at 08.55.51

Masurile realizate includ:

Masurile legate de cresterea salarizarii in sectorul bugetar;
Masurile legate de mutarea contributiilor sociale si impozitul pe venit de 10%;
Acreditarea autoritatilor de management pentru fondurile europene;
Masurile legate de unele subventii din agricultura;
Alocarea a 2% din PIB in bugetul de stat incepand cu 2017 pentru aparare.

Masurile nerealizate includ:

Absorbtia fondurilor europene este sub nivelul asteptat (chiar si trasa mult in sus de platile din agricultura);
Adoptarea unei noi legi a pensiilor;
Salarizarea din domeniul sanitar de la 1 ianuarie 2018 trebuia sa fie cuprinsa intre 1200-3600 euro pentru medici, iar asistentii medicali ar fi trebuit sa aiba o crestere de 100%;
Investitiile publice ar fi trebuit sa depaseasca anual 6% din PIB si s-au aflat semnificativ sub acest procent;
Impozitul pe venit ar fi trebuit sa mearga in proportie de 100% la autoritatile locale (cu exceptia Bucurestiului care primeste 90%, celelalte autoritati locale primesc 72.5%).

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, zilele trecute, ca doar 5% din masurile prevazute in programul de guvernare nu au fost indeplinite.

calendar

Sursa: aktual24.ro