Romanii au luat cu asalt pagina de FB a Politiei in scandalul masinii anti-PSD! „Slugilor, sunteti degeaba. E o infectie Politia Romana”

Peste 2.000 de comentarii furioase au fost postate pe pagina de Facebook a Politiei Romane dupa ce politistii au confiscat placutele de inmatriculare cu „MUIEPSD” si i-au deschis dosar penal soferului.

„Cand a murit politistul cu motocicleta din coloana lui Oprea nu ati mai facut Conferinta.Baga-ti-l la ocna pe cel cu placutele si bagati-ma si pe mine! MUIEPSD!!!”, este cel mai apreciat comentariu de la ultima postare de pe pagina Politiei Romane. „Tot noaptea a fost schimbata legea cu privire la circulatia pe teritoriul tarii noastre a autovehiculelor inmatriculate in alte tari, membre UE?”, este inca un mesaj ironic adresat politistilor.

Peste 90% dintre mesajele postate de romani sunt extrem de critice.

Politia Romana a venit, luni dupa-amiaza, cu precizari in scandalul declansat de masina inmatriculata in Suedia cu numere anti-PSD si a explicat de ce s-au luat masuri la doua saptamni dupa ce vehiculul a intrat in Romania.

Politistii spun ca nu au luat masuri impotriva soferului pentru ca au asteptat clarificari de la autoritatile suedeze. Primul raspuns a venit in data de 20 iulie, dupa care a urmat un schimb de informatii.

„Este o premiera pentru tara noastra. S-au cerut autoritatilor din Suedia lamuriri cu privire la situatia juridica si a cadrului legal de circulatie a masinii in afara Suediei. Raspunsul a fost comunicat Politiei Romane, numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei si nu pot fi folosite pe teritoriul altor state, decat cu acordul autoritatilor”, a declarat, luni dupa-amiaza, Andrei Linta, seful Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala.

El a explicat ca in Romania nu este permisa circulatia masinilor cu numere de inmatriculate alcatuite doar din litere, din cauza unei prevederi a Conventiei de la Viena.

„Conventia de la Viena prevede cum sunt numerele de inmatriculare, trebuie sa fie formate din litere si cifre. Numerele personalizate nu sunt permise in Romania. S-a preferat a nu fi luata nicio masura pana cand nu am primit raspuns de la autoritatile din Suedia. Politia se consulta cu autoritatile din alte tari prin institutiile de cooperare politieneasca, respectiv prin Interpol. Cand s-a stabilit ca nu are voie sa circule cu aceste numere a fost depistat in trafic, a fost oprit, a fost condus la politie”, a completat acesta, conform Aktual24.

Romanii au luat cu asalt pagina de FB a Politiei in scandalul masinii anti-PSD! „Slugilor, sunteti degeaba. E o infectie Politia Romana” was last modified: iulie 31st, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre