Loading...
Rovana Plumb se visează comisar european în 2019! Cum o ajută ”Daddy” Dragnea să pună labele pe funcție? – Circul Politic

Rovana Plumb se visează comisar european în 2019! Cum o ajută ”Daddy” Dragnea să pună labele pe funcție?

Rovana Plumb este una dintre cele mai puternice femei din politică la ora actuală. Aceasta se poate lăuda cu o carieră politică impresionantă și cu faptul că a reușit să reziste mulți ani la cel mai înalt nivel.

Premierul Mihai Tudose a dorit-o eliminată din Guvernul său, dar în cele din urmă cel care a plecat definitiv de la Palatul Victoria a fost chiar el, după ce Liviu Dragnea a reușit încă o dată să facă jocurile în partid.

În Guvernul Dăncilă s-a zvonit că Rovana Plumb ar urma să ocupe fotoliul de vicepremier fără portofoliu, însă în cele din urmă aceasta a obținut ce și-a dorit: portofoliul de la Fonduri Europene. De ce a insistat atât de mult actualul deputat de Dâmbovița să primească acest minister? Ei bine, pentru că își dorește, ca după ce Corina Crețu își încheie mandatul de comisar european, să preia ea ștafeta. Sau cel puțin asta susțin surse guvernamentale.

România deține în prezent unul dintre cele mai importante portofolii, cel pentru Politici Regionale, după ce anterior Dacian Cioloș a coordonat Agricultura. Probabil în 2019, țara noastră va primi un portofoliu mai puțin valoros, însă se pare că Rovana Plumb își dorește foarte mult această funcție. Tocmai de aceea a și optat pentru ministerul Fondurilor Europene. Astfel rămâne în permanent contact cu Bruxelles-ul și își consolidează relațiile pe care și le-a creat în perioada în care a fost europarlamentar.

În momentul de față, poziția ei este una foarte bună, întrucât se află în grațiile lui Liviu Dragnea, care ar susține-o pentru postul de comisar. Până în 2019, însă multe se mai pot întâmpla. Și europarlamentarul Sorin Moisă spera să obțină acest post, dar președintele PSD l-a ignorat complet, odată cu plecarea lui Victor Ponta din partid.

Sursa: bugetul.ro

Rovana Plumb se visează comisar european în 2019! Cum o ajută ”Daddy” Dragnea să pună labele pe funcție? was last modified: februarie 10th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close