Rusia anunta ca NU vrea sa invadeze Republica Moldova. Exact acelasi lucru il spunea si despre Ucraina

499

Rusia a declarat marti ca doreste sa „evite” sa antreneze regiunea separatista moldoveneasca Transnistria in razboiul din Ucraina, informeaza Newsweek USA.

Ingrijorarile ca Transnistria ar putea deveni un nou focar in razboi vin ca urmare a comentariilor comandantului rus Rustam Minnekaiev, care a afirmat ca Moscova va incerca sa creeze un pasaj spre republica nerecunoscuta in cadrul unui plan pentru un coridor terestru catre Crimeea.

La speculatii s-au adaugat doua explozii inexplicabile in doua zile. Marti dimineata, doua antene care transmit radioul rusesc au fost aruncate in aer la 50 de kilometri nord de capitala regionala, Tiraspol.

Luni, exploziile au lovit o cladire care adaposteste serviciile de securitate ale republicii nerecunoscute, aflata la granita cu vestul Ucrainei. Desi nu exista informatii care sa faca legatura intre aceste explozii, acestea au determinat-o pe presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, sa convoace o reuniune a Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova.

Intrebat despre perspectiva ca Transnistria sa fie atrasa in razboiul din Ucraina, adjunctul ministrului rus de externe Andrei Rudenko a declarat ca „am dori sa evitam un astfel de scenariu”, a relatat agentia de presa de stat RIA. „Sa asteptam incheierea anchetei”, a precizat acesta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos